Les colles mitjanes agafen el relleu


A banda dels cincs de vuit de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i el dos folrat dels Capgrossos de Mataró, no s’han vist més castells de la gamma alta però sí que s’han viscut un gran nombre d’estrenes. Els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada van estrenar els vuit pisos, els Al·lots de Llevant i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau la torre de set i el Castellers de Sant Vicenç van presentar la seva nova camisa apuntant-se les primeres aletes de sis pisos. El resum setmanal l’han completat la Colla Jove Xiquets de Tarragona i el Castellers de Vilafranca que han portat castells de vuit pisos lluny de les terres catalanes.

3d8 dels Verds al Wolkenkratzer Festival a Frankfurt (25/06/2013) Fotografia: Verds

La catedral vallenca en partida doble
La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha esdevingut la gran protagonista del cap de setmana. Dissabte va descarregar el seu primer castell de gamma alta de vuit, el cinc de vuit, a la diada del Pallol a Reus. Els vallencs van donar sort a la colla local, que va descarregar la clàssica de castells de vuit més matinera de la seva història, i als Xiquets de Tarragona, que van completar també la primera clàssica del curs 2013. Lluny d’arronsar-se, diumenge van repetir el cinc de vuit a la diada del Firal on han compartir plaça amb els Capgrossos de Mataró, que van descarregar el primer dos de vuit, i els Xicots de Vilafranca, que van completar el primer tres. Han presentat castells ferms i lleugers que els han permès donar rotació als membres del tronc.

5d8 de la Colla Vella (Vilafranca, 26/05/2013) Fotografia: Colla Vella

Tu a Frankfurt i jo a Portugalete

Els Castellers de Vilafranca a Frankfurt i la Colla Jove Xiquets de Tarragona a Portugalete, han exportat aquest cap de setmana la cultura castellera més enllà de les nostres fronteres. Ambdues colles han descarregat castells de vuit bàsics molt lluny de casa i en solitari, el que suposa un esforç de mobilització molt meritori. Després del viatge a Londres, els verds han fet la segona parada del seu Spring Tour al Festival dels Gratacels alemany mentre que la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha representat la cultura catalana en una jornada reivindicativa tant de la llengua com de la cultura euskera al País Basc.

Vano de 5 de la Jove de Tarragona (Ibilaldia a Portugalete, 26/05/2013) Fotografia: Jove de Tarragona

Igualada recupera els castells de vuit pisos

Els Moixiganguers d’Igualada han descarregat avui el primer quatre de vuit de l’any i el més matiner del seu historial a casa, durant la diada del Montserratí. La clàssica jornada castellera compta cada any amb els Moixiganguers d’Igualada, els Castellers d’Esparreguera i els Tirallongues de Manresa però les dificultats de calendari han fet que enguany els Nens del Vendrell substituïssin als manresans. El carro gros d’avui és ja el desè de la colla i arriba a tres mesos de la seva festa major d’estiu.

4d8 dels Moixiganguers (Igualada, 26/05/2013) Fotografia: @paucorcelles

Dels castells de set a la torre en una sola esprintada

Els Al·lots de Llevant a Manacor i el Castellers de Sant Pere i Sant Pau a Tarragona, han fet una passa endavant aquest cap de setmana en descarregar els respectius primers dos de set de l’any. Totes dues colles han aprofitat una jornada local per prémer l’accelerador i revolucionar la temporada ja que fins al moment cap de les dues formacions havia aconseguit superar els dos castells de set bàsics. Avui han tocat la gamma alta de set i han descarregat el dos, una estructura amb un nivell de dificultat proper al dels castells de vuit pisos.

2d7 dels Al·lots (Manacor, 25/05/2013) Fotografia: ipotti

Oriol Junqueras dóna la benvinguda als “Carallots”

Oriol Junqueras ha estrenat avui la camisa taronja de la nova colla castellera de la vila de Sant Vicenç dels Horts, on exerceix com a alcalde. Els Castellers de Sant Vicenç, coneguts també amb el sobrenom de “carallots” s’han presentat en societat a la plaça de la Vila de la localitat del Baix Llobregat. Han descarregat el seu primer castell de sis pisos, el quatre, i han carregat el tres. Tot i que han provat apuntar-se una tercera estructura, no els ha estat possible i hauran d’esperar per segellar la seva primera diada amb tres castells i pilars.

Primer 4d6 dels Carallots durant el seu bateig (Sant Vicenç, 26/05/2013) Fotografia: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

Font: diari ARA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: