Aixecant castells des de l’Esquerra Independentista


Un grup de joves impulsa el fet casteller en actes on hi sigui present l’Esquerra Independentista (EI).

No tenen color de camisa, ni els trobareu a les actuacions tradicionals. Els seus castells no pretenen aixecar-se molt amunt, però això sí, l’objectiu és passar-s’ho bé representant una mostra cultural tant viva com és el fet casteller en aquells actes on sigui present l’Esquerra Independentista: són els Xiquets de l’EI, joves components d’altres colles convencionals o universitàries compromesos en la defensa cultural dels Països Catalans, un dels eixos principals a l’Esquerra Independentista.

Els Xiquets de l’EI durant un dels assaigs. Fotogradia: directe!cat

La finalitat d’aquest grup casteller, i no pas colla, com ells mateixos es defineixen, va néixer precisament per introduir els castells en aquells actes on sigui present l’EI, donat que “les colles convencionals normalment no poden participar en actes compromesos ni reivindicatius de les lluites polítiques i socials que afecten el nostre territori“, afirma Lara Correas, una de les impulsores dels Xiquets de l’EI.

Xiquets de l’Esquerra Independentista. Fotografia: Xiquets de l’Esquerra Independentista

Obert a tothom

A poc a poc van sumant adeptes que mai abans havien tingut contacte directe amb el món casteller,  i tot i que assagen a l’Espai Fontana, al barceloní barri de Gràcia, compten amb membres d’altres indrets propers com Badalona o el Baix Llobregat. Tenir experiència castellera o no, no és cap impediment per formar part dels Xiquets de l’EI, ja que estan oberts a tothom que vulgui sumar esforços.

De moment, ja han fet diverses mostres castelleres com les del Fort Pienc,  en actes vinculats amb formacions polítiques o fins hi tot recentment al País Basc, en el marc del Festival Gatze Danbada.

om de dalt d’un castell dels Xiquets de l’Esquerra Independentista. Fotografia: Xiquets de l’Esquerra Independentista

Per participar als Xiquets de l’EI, només cal apropar-se als assaigs que porten a terme els dimecres de 21 a 22 hores, a l’ Espai Jove de la Fontana. També son presents a les xarxes socials, tant a Facebook com a Twitter, on difonen les seves activitats.

Com ja passa al fenomen casteller universitari, consolidat des de fa  uns quants anys,  els Xiquets poden ser també una escola per a formar nous castellers i afeccionats que qui sap, acabaran formant part d’alguna colla convencional.

Font: directe!cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: