Aquest diumenge, primera Trobada castellera del Vallès Oriental


Aquest diumenge se celebra, a Mollet del Vallès, la primera Trobada de Colles Castelleres del Vallès Oriental amb la participació dels Castellers de Mollet, els Castellers de Caldes i els Xics de Granollers.

383432_668608013166367_2014343464_n

Tant els calderins com els molletans han consolidat les construccions de 6 i, en el cas dels de Caldes, a la darrera actuació a Súria van aixecar un 3d6 per sota. Pel que fa als Xics de Granollers, cal esperar una bona actuació amb castells de 7 i 8 pisos.

El 5d6 més matiner dels Castellers de Mollet a l’inici d’aquesta temporada.

Els Castellers de Mollet nasqueren l’any 1992 i freqüenten els castells de la gamma alta de 6. Tenen com a sostre el 4d7 i el 3d7. Els de Caldes, per la seva banda, es fundaren el 1996 i l’any passat van esdevenir colla de 7, enguany ja has descarregat dos 3d7.

3d7 dels Castellers de Caldes enguany 

Tot i que l’actuació d’aquest diumenge és la primera trobada de colles castelleres del Vallès Oriental, antigament s’havien celebrat diverses trobades de colles del Vallès.

La primer d’elles fou el 18 d’octubre de 1992 a Montcada i Reixac i es va comptar amb la participació dels ja desapareguts Castellers de Montcada (1991-1998), els de Cornellà, de Terrassa, els Minyons i els Xics. En aquesta primera trobada de colles del Vallès es va poder veure un intent de 4d9f dels Minyons.

La segona se celebrà el 17 d’octubre de 1993 a Mollet del Vallès i comptar amb els Castellers de Mollet, de Montcada, de Terrassa, Minyons i Xics. En aquest cas s’hi va podeu veure, entre altres, un 3d9f i un 2d8f dels Minyons, un 4d8 dels Castellers de Terrassa i un 4d7 dels Xics.

La tercera trobada fou a Granollers el 16 d’octubre de 1994 a Granollers on els Xics hi van descarregar, entre altres, un 5d7. Va comptar amb la participació dels Castellers de Mollet, de Montcada, de Terrassa, Minyons i Xics. Les colles egarenques hi van descarregar castells de vuit, els de Montcada castells de la gamma alta de 6 i el 3d7 i els de Mollet castells de 6.

La quarta trobada es va fer a Rubí amb la participació dels Castellers de Mollet, de Montcada, Sabadell, Terrassa, Minyons i Xics el 15 d’octubre de 1995. Els de Mollet hi van descarregar el 4d7, els de Terrassa el 3d8 i els Minyons el 5d8 entre altres. Els Xics hi van fer un intent de 2d7 i van tancar l’actuació amb 3d7, 4d7 i 5d7.

La cinquena trobada fou a Ullastrell el 20 d’octubre de 1996 amb els Castellers de Mollet, de Montcada, Sabadell, Terrassa, Minyons i Xics. Fou una diada fluixa amb forces llenyes i castells desmuntats. Cal destacar un 4d8 carregat dels Xics i diversos castells de 8 dels Minyons.

La sisena trobada es va fer a Sant Llorenç Savall el 12 d’octubre de 1997 amb la participació dels Castellers de Montcada, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Terrassa, Minyons, la ja desapareguda Vailets de Ripollet (1996-2006) i els Xics. Els Vailets, amb un sol any de vida, van aconseguir descarregar un 4d7 i els Xics van aconseguir el 4d8 i el 2d7.

La setena i la vuitena trobada no va comptar amb la participació dels Xics. La 7a fou a Sant Cugat el 18 d’octubre de 1998 amb la participació dels Castellers de Montcada, Sabadell, Sant Cugat i Terrassa i la 8a a Ripollet el 18 de juliol de 1999 amb la participació dels Castellers de Mollet, de Rubí, els Minyons i els Vailets.

2d7 carregat dels Castellers de Terrassa a la 7a Trobada de Colles del Vallès.

La novena fou a Caldes amb la participació dels Escaldats, els Castellers de Cerdanyola, de Sabadell i els Xics el 17 de setembre de 2000. Els de Caldes hi van descarregar castells de 6 i les altres tres colles castells de 7 pisos. Aquesta fou la darrera trobada en què van participar els Xics de Granollers.

En van venir dues més el 2 de setembre de 2001 a Rubí i el 26 de maig de 2002 a Cerdanyola. La primera va comptar amb l’assistència Castellers de Cerdanyola, Rubí, Sant Cugat i Vailets; i la segona amb els Castellers de Cerdanyola, Mollet, Terrassa i Minyons.

En total 11 trobades de colles del Vallès, Oriental i Occidental. Enguany torna aquesta trobada restringida a les colles castelleres del Vallès Oriental: Castellers de Mollet, de Caldes i els Xics de Granollers.

Anuncis

One Response to Aquest diumenge, primera Trobada castellera del Vallès Oriental

  1. Retroenllaç: “La Tripleta”: 3 comarques, 1 actuació | El Pati digital

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: