Els castellers segueixen superant noves fites


Els castells de nou pisos dels Minyons de Terrassa i dels Castellers de Vilafranca han fet història aquest cap de setmana. Els malves van ser el primers forans a assolir els nou pisos a la ciutat de Valls i els verds van rubricar la millor diada del que va d’any convertint el carrer de Sants en l’onzè indret de la ciutat de Barcelona que veu castells d’aquest nivell. Els Nens del Vendrell, els Castellers de la Vila de Gràcia i la Joves Xiquets de Valls també han tret un bon rendiment d’aquesta jornada.

4d9f de la Colla Joves (Valls, 08/06/13) Fotografia: Tjerk Van Der Meulen

Els Minyons colonitzen Valls

Els Minyons de Terrassa van fer història en descarregar ahir el primer castell de nou pisos alçat a Valls per una colla no vallenca. Tot i haver-lo de treballar en el moment de coronar, els malves van mostrar un tres de nou de bona factura i van segellar un diada espectacular descarregant també el quatre de vuit amb el pilar i el dos de vuit amb folre. Van tancar l’actuació plantant de nou l’espadat de sis que la propera setmana podrien col·locar sobre d’un folre. La Colla Joves Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell van aprofitar la jornada per coronar el seus primers quatre de nou i dos de vuit amb folre de l’any, respectivament, mentre que els Xiquets van repetir la tripleta exhibida la setmana passada a la Selva del Camp.

3d9f dels Minyons (Valls, 08/06/13) Fotografia: Minyons

Barcelona estrena l’onzena plaça de nou

El carrer de Sants és des de dissabte l’onzè emplaçament de la ciutat de Barcelona que veu castells de nou pisos gràcies a les construccions dels Castellers de Vilafranca. Els verds van tornar a prémer l’accelerador per superar una altra marca personal. Després d’esdevenir la primera colla a alçar un castell de nou pisos, van doblar l’aposta per fer per primer cop els dos bàsics de nou enguany i superar la seva dobleta més matinera. Els Castellers de Sants, els amfitrions de la diada, van descarregar el segon cinc de vuit, mentre que els Xiquets de Reus i els Castellers del Poble Sec van repetir els respectius tres de vuit i dos de set.

4d9f dels Verds (Sants, 09/06/2013) Fotografia: Castellers de Vilafranca

La Nit de Castells més reivindicativa

Els Xiquets de Hangzhou, Joan Vallés i Figueres i la marca cervesera Estrella Damm van rebre dissabte a Valls els Premis Castells en el marc de la setena Nit de Castells. Prop de 260 persones entre els representants de 53 colles de tot Catalunya, autoritats, patrocinadors i premsa especialitzada van reunir-se en una vetllada castellera marcada per les reivindicacions tant polítiques com castelleres. Albert Batet va desvelar que l’emplaçament del nou museu casteller seria a la plaça del Blat i va demanar a tothom que es fes seu aquest projecte, i va plantejar fins i tot la possibilitat de tirar-lo endavant per via del micromecenatge.

Premiats a la darrera edició de la Nit de Castells

On n’hi ha dos n’hi ha tres

Gairebé dos anys després del seu primer dos de vuit amb folre carregat, els Castellers de la Vila de Gràcia s’han apuntat en menys d’un mes la tercera torre consecutiva de la seva història. Els de la camisa blava estan gaudint del moment més dolç de la seva història i semblen en disposició de portar el dos folrat allà on actuen. Avui, a la festa major del Baix Guinardó, s’han apuntat la segona tripleta de l’any al costat dels Castellers de Lleida, els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers de Badalona, que han completat la diada amb els seus castells de la gamma alta de set.

3d7a dels Castellers de Badalona (Baix Guinardó, 09/06/2013) Fotografia: Castellers de Badalona

Bons castells a la primera trobada de colles del Vallès Oriental

La primera trobada de colles castelleres del Vallès Oriental s’ha tancat amb actuacions de màxims per a les tres colles: els Castellers de Mollet, que eren els anfitrions; els Xics de Granollers i els Castellers de Caldes. La plaça Prat de la Riba ha estat l’escenari de la trobada d’aquest diumenge al migdia a Mollet.

7d6 dels Castellers de Mollet, primer de la seva història (Mollet, 09/06/2013)

La colla local ha descarregat per tercera vegada aquesta temporada el 7d6. Els de Caldes, han fet el seu primer 3d7 de la temporada mentre que els Xics han descarregat la quarta torre de 7 de l’any –prepara el camí cap a la torre de 8- i el tercer 4d8.

3d7 dels Castellers de Caldes (Mollet, 09/06/2013) Fotografia: Castellers de Mollet

Les colles de la comarca volen repetir aquesta trobada cada any. El 2014 es farà a Caldes i el 2015 a Granollers.

4d8 dels Xics (Mollet, 09/06/2013) Fotografia: Castellers de Mollet

Fonts: diari ARA, El 9 nou

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: