Els Castellers de Barcelona assoleixen la gamma de nou


Els Castellers de Barcelona no afluixen. Han descarregat el tres de nou amb folre més matiner de la seva història i han esdevingut la cinquena colla a assolir la gamma de nou aquesta temporada. Els barcelonins han estat al nivell del Minyons de Terrassa, que avui han descarregat el segon tres de nou i han coronat primer pilar de set que s’intenta enguany. El dos de vuit amb folre dels Castellers de Sabadell completa una diada d’excepció. Cal destacar també la XIX Trobada de colles castelleres del Baix Llobregat, que enguany ha comptat amb la participació de vuit formacions –tres de nova creació– i la diada del barceloní barri del Fort Pienc, en què els Castellers de la Sagrada Família volien intentar el primer dos de set de la seva història.

pd7f carregat dels Minyons (Barcelona, 16/06/13) Fotografia: Minyons de Terrassa

Els Castellers de Barcelona mostren el seu caràcter guanyador

La diada del 44è aniversari dels Castellers de Barcelona ha repartit èxits a les tres colles participants, però el premi especial se l’ha endut la colla amfitriona. Els camises vermelles han descarregat el primer tres de nou folrat de l’any, el més matiner de la seva història, i han completat una diada d’excepció en coronar el primer quatre de vuit amb el pilar i el cinc de vuit. Els Minyons de Terrassa han aprofitat la jornada per descarregar el segon tres de nou de l’any i, malgrat que només l’han pogut carregar, han portat a plaça el primer espadat de set que s’intenta enguany. La tercera colla ha estat la dels Castellers de Sabadell, que també ha plantejat una diada de màxims. Han descarregat el primer dos de vuit amb folre i han completat la primera tripleta de vuit.

3d9f dels Castellers de Barcelona, el més matiner de la seva història (Barcelona, 16/06/13)

El dos haurà d’esperar

La baixa per malaltia d’alguns membres de la canalla ha deixat els Castellers de la Sagrada Família sense l’anhelat intent de dos de set que tan han estat preparant les darreres setmanes. Tot i així han exhibit els seus millors castells. Han descarregat el set de set i el tres aixecat per sota com a millors construccions i han compartit plaça amb dues colles d’un nivell molt similar com els Castellers de Terrassa i els Moixiganguers d’Igualada. Els egarencs han hagut de desmuntar el quatre de vuit, però han descarregat dos castells de la gamma alta de set. Els Moixiganguers, per part seva, han completat el cinc de set al segon intent i l’han acompanyat dels castells bàsics de set.

7d7 dels Castellers de la Sagrada Família (Barcelona, 16/06/2013) Fotografia: Castellers de la Sagrada Família

Esplugues regna al Baix Llobregat

Els Castellers d’Esplugues van ratificar dissabte el seu excel·lent estat de forma a la Trobada de colles castelleres del Baix Llobregat. Van descarregar tres castells de la gamma alta de set sense problemes i van destacar entre les vuit formacions participants. Només els Castellers de Cornellà van aconseguir seguir el ritme dels Cargolins, van completar els dos castells bàsics de set. Els Castellers de Castelldefels van haver de desmuntar el quatre de set que va estar a punt de trencar-se degut a una manca considerable d’efectius, van completar la diada amb castells de la gamma de sis com els Castellers de Sant Feliu i els d’Esparreguera. Les tres colles novelles van esforçar-se de valent per descarregar castells de sis pisos, però només ho van aconseguir els Castellers de Sant Vicenç del Horts. Els Castellers de Gavà i els de Viladecans van quedar-s’hi a prop en diverses ocasions.

3d7 dels Castellers de Cornellà (Esplugues, 16/06/2013) Fotografia: Castellers de Cornellà

Dur correctiu per als Capgrossos de Mataró

Tot i tractar-se d’una diada menor, la festa major del barri de Vista Alegre a Mataró haurà de servir de toc d’atenció a la colla local. Els Capgrossos van descarregar-hi el quatre de vuit, però van fer llenya del dos de set que va quedar en intent, un fet que no els havia succeït des de la temporada 2000, quan la colla sovintejava els castells bàsics de vuit pisos. En el torn de repetició van haver de desmuntar el quatre de set amb el pilar, una situació que no es repetia des del 2009. Quan falta poc més d’un mes per la diada de les Santes, la colla del Maresme haurà de concentrar-se per arribar-hi amb les millors condicions i demostrar que la diada de dissabte va ser només una anècdota enmig del camí.

Intent de 2d7 dels Capgrossos (Vista Alegre, 15/06/13) Fotografia: Capgrossos

Font: diari ARA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: