Quina serà la dotzena colla?


El proper 1 de setembre, d’aquí un mes i mig, s’obrirà el rànquing classificatori per al Concurs de Castells de Tarragona 2014. Si res no canvia –que no sembla que hagi de passar–, dotze colles aniran a la jornada del diumenge i divuit més a la del dissabte.

A un any vista, el quadre classificatori pot variar accentuadament, vista l’evolució de moltes colles, especialment per la zona baixa. Amb tot, per a les 12 colles de diumenge, el tall, a hores d’ara, sembla bastant definit. Tant sols la probable renúncia dels Minyons de Terrassa podria obrir una plaça entre les formacions grans.

4d9 net dels Castellers de Vilafranca (Concurs de Castells 2012) Fotografia: Antoni Coll

Les colles de gamma extra i de 9 ocuparan la major part dels llocs de l’actuació dominical. Les de gamma extra amb Castellers de Vilafranca, Vella i Joves de Valls, Jove i Xiquets de Tarragona i Capgrossos. També hi serien les tres colles de la capital catalana: Barcelona, Sants i Gràcia. I dues més que, tot i no ser de 9 (com els de Gràcia) aspiren a ser-ho: Sabadell i Reus. Si els Minyons hi anessin (cosa improbable) el quadre quedaria tancat, la seva absència deixa la porta oberta una plaça que resta molt renyida.

4d8 dels Xics (Concurs de Castells 2012) Fotografia: Xics de Granollers

Els Castellers de Lleida van aconseguir entrar al dia gran en la passada edició. Aquest any, com a la temporada passada per aquestes dates, estan ubicats en llocs de dissabte. Els Bordegassos, “campions” del dissabte, tampoc estan de moment en posició de diumenge. Castellers de Terrassa, Sagals d’Osona i Nens del Vendrell han demostrat que podran lluitar per la dotzena plaça. Sant Cugat, Xicots i Marrecs podrien tenir alguna opció si progressen adequadament. En aquest moment, hi anirien els Xics de Granollers que, junt amb els Moixiganguers, podrien ser la revelació d’aquest any. 10 colles per a una plaça a l’arena de la TAP en el dia de les colles grans. Tot està per decidir. Resta poc perquè s’obri la cursa i un any i escaig per saber-ne el resultat.

Font: Revista Castells

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: