Els Castellers de Sants viatgen a l’Índia per actuar al festival govinda


Prop de 200 castellers de Sants viatjaran a l’Índia l’any en que celebren el 20è aniversari. Entre el 24 i el 30 d’agost participaran en el Dahi Handi de Thane, prop de Mumbai, on les colles hindús alcen les seves torres humanes anomenades popularment com a govindes.

Assaig “govinda” dels Castellers de Sants

Milions de persones durant tot un dia són les que mobilitzen el festival anual dels govindes. Són centenars les places que acullen actuacions on els equips es desplacen d’una a l’altra per alçar les seves millors construccions en un espectacle únic i genuïnament indi. Els Castellers de Sants han estat convidats per Jitendra Awhad, membre de l’Assemblea legislativa del Govern de Maharashtra i President del Nationalist Congress Party de Thane, en una d’aquestes places on es commemora el naixement del déu Krishna. De la mateixa manera que fan els castellers, els govindes es reuneixen en equips que tenen com a meta aconseguir construir una piràmide prou alta, amb l’afegit d’arribar a trencar una olla plena de llet i espècies: el handi.

Assaig de construccions govinda

Els de Sants viatjaran en tres avions cap a Mumbai la darrera setmana d’agost. El primer vol sortirà el dia 23 i els altres dos el dia 24. El gruix dels castellers arribarà a la capital de l’estat de Maharashtra el dia 25 a la matinada a punt per afrontar una ajustada agenda d’actuacions, assajos amb les colles hindús i visites a altres entitats catalanes que treballen a l’Índia com Somriures de Bombai i Intervida. Durant l’estada, els de Sants comptaran amb una cobertura mediàtica amb un impacte d’audiència estimat en més de 27 milions de persones. Només la celebració del festival dels govindes és emesa en directe per 13 televisions per tot el país indi.

Govindes

La major part del cost dels bitllets d’avió ha estat assumit individualment per cada casteller, la resta, un 25% del total, s’ha finançat a través de la colla gràcies a les actuacions comercials i dos patrocinadors privats, El Mercat de Sants i Gaes. Totes les despeses d’allotjament, transport i manutenció durant l’estada al país van a càrrec de l’organització. El conveni amb El Mercat de Sants es lluirà en una samarreta commemorativa del viatge i una bossa amb la marca del Mercat. Els Castellers de Sants participaran també activament en la reinauguració del Mercat i de les celebracions del centenari.

Govindes

Aquesta oportunitat obre la porta a compartir una tradició centenària entre cultures ben allunyades. La colla de Sants vol aprofundir en aquesta unió preparant pel festival un castell típicament govinda que assaja encara aquest divendres a partir de les 20h al local d’assaig.

Govindes

La colla ha habilitat una web específica amb informació sobre el viatge, el programa d’activitats, actuacions i també dades sobre la tradició govinda: www.borinots.cat/india

Font: CCCC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: