La Festa Major i l’inici dels Xics de Granollers


La Festa Major de Granollers és una de les dates més importants del calendari Xic no només pel fet d’actuar en plaça pròpia, la Porxada, i davant dels ulls de tot la ciutat sinó també pel fet que els Xics  naixem gràcies a la juguesca entre Blancs i Blaus.

Pilars de 3 durant la Festa Major de 1991.

Trobem el nostre origen a la Festa Major de 1990. En el marc de la tradicional juguesca entre el Blancs i els Blaus va aparèixer un nou element de competició entre les dues colles: veure qui era capaç d’aixecar un castell. Des de la colla dels Blancs es van iniciar contactes amb persones vinculades al món casteller pertanyents als Castellers de Barcelona i als Minyons de Terrassa per portar a terme el projecte.

Pilar caminat dels Xics per la Festa Major de 1992.

En dues setmanes d’assaig, amb camisa blanca i més ganes que tècnica, dins l’acte central de la Festa Major, el Concurs de Rajolers, la Colla dels Blancs van fer un pilar de 4 aixecat per sota carregat i un intent de 3d5 net. Un cop passada la Festa Major algunes de les persones que van participar d’aquest primers assaigs van començar a treballar per a crear una colla castellera desvinculada de la Colla dels Blancs que donaria lloc a la fundació de la colla l’any següent.

Cartell de la Festa Major de 1995 en la qual apareix una pinya dels Xics la qual cosa mostra l’estreta vinculació entre els Xics i la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers.

Així vam néixer els Xics i any rere any hem estat un dels elements festius de la ciutat més importants de la Festa Major, per aquest motiu la Festa Major de Granollers és una de les dates que tot Xic remarca al calendari. Si encara no la tens marcada ara és el moment: #enGrana’t!

Pilar de quatre a la Plaça de la Porxada (20 de juliol de 1991)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: