Els Castellers de Sants aixequen els seus castells davant de 15.000 Govindes


Els Castellers de Sants van participar el dijous de la setmana anterior al Festival Govinda de Thane (Mumbai, Índia) amb dues actuacions davant de mes de 15.000 persones i han generat una gran expectació mediàtica entre els mitjans del país. Els borinots han realitzat en una primera actuació matinal un tres de vuit, un quatre de set amb l’agulla i un pilar de cinc aixecat per sota. Unes hores més tard i ja poc abans de finalitzar la jornada, els de Sants han tornat a actuar aquest cop per aixecar un tres de set amb figuereta a dosos i un castell Govinda de 5 pisos, que ha suposat un esclat d’emoció entre el públic assistent. Per finalitzar l’actuació i seguint la tradicio Govinda, els de la camisa grisa han trencat el Handi, l’olla plena de llet i mel, fent un quatre de set fins a dosos.

Castell Gonvida de cinc pisos. Fotografia: Carles Paniello

El Dahi Handi, que és com s’anomena el Festival Govinda, és una tradició centenària que es realitza un dia a l’any, coincidint amb el Janmashtami, una festivitat Hindú que commemora el naixement del Déu Krishna. Durant aquest dia, més de 1.000 places arreu de Thane i Mumbai veuen aixecar construccions humans ralitzades per uns 600.000 castellers agrupats en 3.000 colles o Govinda Pathak. Els Castellers de Sants han estat convidats a la Open House Square, una de les principals places de Thane, on també s’hi ha pogut veure els Jai Jawan, la colla puntera del panorama Govinda que ha intentat en 3 ocasions el pilar de 9, quedant-se ben a prop de carregar-lo. Durant el festival de gairebé 12 hores, s’han vist més 150 construccions Govindes de tots els nivells.

Borinots trencant un Dai Handi. Fotografia: Carles Paniello

Amb aquesta acutació, els Castellers de Sants posen punt i final a aquest intercanvi cultural que ha dut a 200 borinots fins a l’Índia. La major part del grup arriba a Barcelona aquest mateix divendres a les 16:40 a la T1 de l’aeroport del Prat.

3d8 dels Borinots. Fotografia: Carles Paniello

Festa Major de Sants: 20 anys fent l’indi

En paral·lel, a més, la colla ha participat de la Festa Major de Sants al carrer Comtes de Bell-lloc que, sota el lema “20 anys fent l’indi”, ha coincidit plenament amb el viatge. Els veïns del barri han pogut seguir amb intensitat les activitats a l’India des del mateix carrer on s’han desenvolupat les activitats previstes de Festa Major.

Podeu veure més fotografies del viatge a l’Índia dels Borinots en el següent enllaç.

Font: FestaDirecte.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: