Els castells inspiren un documental sobre la independència


Utilitzant la construcció d’un castell com a metàfora de la construcció nacional d’un estat, la productora Films de l’Orient –amb la participació de Televisió de Catalunya– ha presentat el documental Quatre d’onze, que analitza el procés sobiranista que viu el país. El film, que ha estat dirigit per Anna Mollet, és el resultat d’una sèrie d’entrevistes fetes a diferents personatges públics que, des de diferents sensibilitats, s’han posicionat a favor de què Catalunya esdevingui un estat. Paral·lelament, el treball audiovisual també indaga en els fonaments del projecte independentista –argumentari, propostes i mecanismes que utilitza–, a més d’esbossar alguns dels teòrics avantatges que els ciutadans de Catalunya tindrien en un futur estat català.

Moment del rodatge

El castell més alt que s’ha aconseguit aixecar fins a dia d’avui és el 3d10 amb folre i manilles i, per això, l’equip del documental ha batejat el Quatre d’onze com “el castell per l’estat propi: una construcció difícil però possible”. I, per representar-ho audiovisualment, recorden que les colles de castellers es proposen un objectiu i assagen periòdicament per assolir-lo. “Un treball col·lectiu que s’articula pis a pis, desafiant la gravetat i la por, en què cada component és important”. Entre els entrevistats hi ha Jordi Pujol, Oriol Junqueras, Gerard Quintana, Montserrat Carulla, Muriel Casals, Germà Bel o el desaparegut Moisès Broggi.

Moment del rodatge

La direcció del document ha anat a càrrec d’Anna Mollet i la producció executiva és de Sandra Forn. L’equip està format per joves professionals. El projecte data del 2007 i no ha pogut estrenar-se fins aquest setembre del 2013. El documental es pot veure a través de la plataforma audiovisual Filmin. La iniciativa va rebre la Beca Castells concedida per la Revista Castells a la tercera Nit de Castells, celebrada l’abril de 2009 a Tarragona.

Moment del rodatge

Font: Revista Castells

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: