El 5 amb l’agulla no ha quallat


Hi ha castells que han fet fortuna i d’altres, no. L’estructura del 7 s’ha convertit en una habitual de les places, en menor mesura que les tradicionals, però sovintejada. En canvi el 5 amb l’agulla no està quallant.

El 7d7 inventat pels Margeners de Guissona, l’any 2009, ha tingut continuïtat: s’ha generalitzat amb un sol enxaneta, s’ha assolit el 7d8 i fins i tot el 7d9f. L’any passat, el 7d7 es va 55 cops i enguany ja se n’han vist 67.  El 7d8 –que ha variat la seva valoració a la Taula del Concurs, ara per sota del 2ed8f– ha passat dels 20 de l’any passat als 13 fins ara.

7d7 dels Xics (Granollers, 1/09/2013)

El 5 amb l’agulla va arribar el 2008; els Castellers de Vilafranca van fer el 5d7a a Lleida i a la Bisbal del Penedès a començament de temporada. L’any 2009, a la diada del Mercadal, van fer l’inèdit 5d8a. Aquest castell el van repetir a la Bisbal el 2010 i la Colla Jove Xiquets de Tarragona el va coronar l’any passat a la diada de l’Esperidió.

5d8a dels Verds (Reus, 03/10/2009)

El 5d7a no ha tingut massa continuïtat; en total, s’ha fet en deu ocasions. El 2009, els verds el van portar a Algemesí i els Nens del Vendrell el van fer per Sant Zacaries. El 2010 va viatjar a Polònia de la mà dels verds, que també el van fer a Vilafranca a començament de curs. Aquell any, els Moixiganguers d’Igualada el van fer en pròpia plaça. El 2011, els Capgrossos de Mataró el van plantar en una marató castellera i, per últim, els d’Igualada el van reeditar a Vilafranca a la diada del Roser de l’any passat.

5d7a dels Moixinganguers

Aquest diumenge, els Minyons de l’Arboç van desmuntar un intent de 5d7a al Concurs7 de Torredembarra. Ha estat l’únic intent en tota la temporada d’aquesta estructura, llevat dels 5d6a de Bordegassos de Vilanova, Xiquets d’Alcover i els Marracos de la Universitat de Lleida.

L’interès pel 3 amb l’agulla també ha caigut, base primordial per a fer el 5 amb l’agulla. S’han vist menys 3d7a que ara fa un any i de 3d8a se n’ha vist un de sol.  Aquesta tendència s’inverteix en la gamma extra gràcies als verds: els Castellers de Vilafranca han explotat el 3d9fa, descarregant-lo en tres ocasions, el màxim en un any. Les modes castelleres també existeixen.

Font: Revista Castells

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: