Una gigafoto recull la Mercè de colles locals


L’empresa especialitzada en gigafotos, Gigapan, ha publicat al seu espai web una imatge de la diada castellera de colles locals de la Mercè. La captura recull el set de vuit dels Castellers de la Vila de Gràcia, el quatre de vuit amb el pilar carregat pels Castellers de Barcelona i l’intent desmuntat del tres de nou dels Castellers de Sants en una sola fotografia, un fet que seria impossible de recrear si no fos que l’imatge s’ha composat per mitjà de vàries captures gràcies a un software especialitzat.

La fotografia publicada per GigaPhoto Agency, ocupa un total de 2,13 gigapixels, el que equivaldria a uns 2130 megapixels. Aquest tipus d’imatges s’aconsegueixen enganxant una gran quantitat de fotografies preses amb una càmera convencional i un robot dissenyat per l’Universitat Carnegie Mellon en col·laboració amb NASA Ames Intelligent Robotics Group i Google. Aquest sistema pot recrear amb facilitat grans paisatges però fa complicada la captura fidel d’espectacles amb gent o objectes en moviment.

Si bé el muntatge està molt ben aconseguit, els aficionats castellers no han trigat a trobar les diferents errades de la fotografia. Per exemple, els Castellers de Barcelona apareixen fent el seu castell i ajudant a les pinyes de les altres dues construccions, alguns castellers apareixen amb el cap tallat i els Castellers de Sants alcen el seu tres de nou amb folre amb quatre acotxadors i dues enxanetes.

Font: La Vanguardia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: