Posar setens, prova de garantia


La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha col·locat setens del 3d10fm a l’assaig, una prova determinant per calibrar les possibilitats d’èxit del monumental castell. Les proves a l’assaig serveixen de molt, més encara en castells on la complexitat de muntatge de les pinyes és tan complexa.

3d10fm fins a setens de la Colla Vella, el passat dissabte 19 d’octubre. Fotografia: circdetarragona.com

La campanya 3XL10 està donant els seus fruits i prova d’això són els assaigs que estan fent de 3d10fm. Mai fins ara, el vallencs, havien pogut fer una prova com aquesta, ni quan l’any 2000 van coronar-lo al Concurs i van intentar-lo per primer cop a la plaça del Blat. La prova més habitual sol ser fins a quints i en ocasions fins a sisens. La prova fins a setens requereix d’un contingent de castellers impressionant, a més de creure en la viabilitat de l’intent.

De cara a l’intent del castell de 10, els rosats, tenen al seu favor diferents factors imprescindibles. Han fet un procés de renovació (joventut i menys pes), dominen l’art dels folres i manilles com mai abans havien assolit i, per últim, han demostrat la capacitat de convocatòria necessària. Tres factors determinants.

Primer i únic 3d10fm carregat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls fins a l’actualitat (Concurs de Tarragona, 8/10/2000). Fotografia: Colla Vella

Posar setens seria l’equivalent a posar sisens en un castell de 9 o quints en un de 8. Però aquesta prova resulta encara més determinant en un castell de 10 per calibrar alçades i veure el comportament de la triple base amb gairebé tot el pes a dalt.

Minyons i verds també van alçar setens, abans de descarregar-lo

Els Minyons de Terrassa van posar setens en un assaig previ al primer intent de castell de 10 de la història, dies abans de la seva Festa Major. El 22 de novembre del 1998, fa quinze anys, van descarregar-lo.

Prova fins a setens dels Minyons, (juliol de 1998)

Els Castellers de Vilafranca no va ser fins aquest any que van fer la prova “definitiva”, dies abans de Sant Fèlix, la recompensa de tots és sabuda: el primer descarregat després de trenta intents. Els verds l’havien pogut carregar en diverses ocasions, però mai completar; tampoc mai no abans havien posat setens.

Prova fins a setens dels Castellers de Vilafranca (agost de 2013).

La Colla Vella ha fet molt bona feina. Valls pot ser el nou escenari per al castell més alt. El 3d10fm espera el seu torn per alçar-se ben a prop del campanar més alt de Catalunya.

Font: Revista Castells

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: