El 13 de la bona sort


Arriba el final de temporada, moment de grans emocions. Algunes colles buscaran els seus millors castells i, de retruc, seguir en la lluita pel tretzè lloc de l’Índex del Concurs de Castells de Tarragona, que s’ha de celebrar l’any vinent; es tracta de la darrera plaça per a la cita de diumenge (amb el permís de la previsible renuncia dels Minyons de Terrassa). Les colles no actuen pensant directament en el rànquing, però el resultat de les properes diades condicionarà l’agenda de la propera campanya.

Les dotze primeres colles de la classificació semblen bastant decidides. Onze superen els 8.000 punts, els previsiblement necessaris per entrar a la competició del dia gran.

Els Castellers de Sabadell mantenen el dotzè lloc, posició d’entrada directa, però estant encara més a prop del grup competidor de baix que no dels que tenen plaça “segura”. Diumenge buscaran un altre cop assolir el 3d9f: l’èxit casteller i, de rebot, el passi a la competició amb les colles grans. Els saballuts poden confirmar l’accés de ple dret amb una gran actuació aquest diumenge.

La Tarraco Arena Plaça, abans de començar el Concurs del 2010

Els Xicots de Vilafranca són els principals candidats a “col·lar-se” en la jornada de diumenge del Concurs 2014. Ocupen en aquest moment una plaça de “Mundial A”: són els tretzens de l’Índex. Amb aquest lloc a final de campanya i amb el calendari que ells tanquen el 31 d’agost, tindrien molts números de fer-se amb la plaça. Hauran de mantenir el nivell d’aquesta temporada per sumar algun punt més l’any vinent. Diumenge, a la diada de la Roser volen fer un pas endavant amb el 5d8 i descarregar la torre de 8 amb folre, cosa que els podria situar-los fins i tot en lloc de plaça directe.

2d7 dels Xics al darrer Concurs de Tarragona (6/10/2012)

Hi ha d’altres candidats al tretzè lloc. Els Xics de Granollers, els Castellers de Sant Cugat, els Marrecs de Salt, els Sagals d’Osona i els Nens del Vendrell encara no ho han dit tot aquest any. Les properes setmanes tenen compromisos interessants. També cal comptar els Castellers de Lleida, que dissabte van recuperar el 3d8 i van atacar sense sort el 2d8f: ells van ser la colla “convidada” del darrer diumenge de Concurs.

Les colles atacaran els reptes possibles, sense pensar massa en els punts. Després serà temps de calculadores i de veure què pot canviar en els primers vuit mesos del 2014. Poca cosa a priori. Per accedir al Concurs compten les tres millors estructures de les cinc millors diades, des de l’1 de setembre del 2013 al 31 d’agost del 2014.

Font: Revista Castells

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: