Resum 2013, part II: colles de 9


A banda de les cinc colles de gamma extra, sis colles més han fet castells de 9. Els Capgrossos de Mataró no han pogut enguany amb la gamma extra, després de tres temporades a la màxim categoria. Uns Xiquets de Tarragona en forma, tot i provar el 5d9f, segueixen sent colla de de castells bàsics de 9. Castellers de Sants i Castellers de Barcelona han assolit la tripleta màgica, afegint-se a les altres colles grans. Els Xiquets de Reus han recuperat el 3de9 amb folre, disset anys després, i els Castellers de la Vila de Gràcia l’han assolit per primer cop. A més, els Castellers de Sabadell l’han provat. Un esclat en la categoria dels 9 pisos, el resultat ha estat la millor collita de la història.

3d9f dels Xiquets de Reus (Reus, 27/10/2013)

Els Capgrossos de Mataró són la colla de 9 amb més castells d’aquesta gamma. L’única que ha fet més 4d9f (8d) que no 3d9f (2d, 4c). Respecte la temporada passada, han perdut el 2d9fm carregat, el 4d8acarregat i el 7d8.

4d9f dels Caprgrossos (Vilafranca, 1/10/2013)

Els Xiquets de Tarragona han doblat el nombre de castells de 9 de l’any anterior, gràcies al domini del 3d9s, que han portat a noves places. Els dos intents de 5d9f de Tots Sants van acostar-los una mica més a un possible salt a l’elit dels castells.

3d9f dels Xiquets de Tarragona (Vilafranca, 1/10/2013)

Els Castellers de Barcelona han ressuscitat diverses estructures: Han recuperat el 4d9f i el 4d8a, han pogut completat el 3d9f i el pilar de 6. Han fer la seva primera tripleta màgica i són la colla que ha fet més 5d8 (14d, 1c), i a més han provat sense sort el pilar de 7 amb folre.

4d9f dels Castellers de Barcelona (Clot, 10/11/2013)

Els Castellers de Sants recuperat el 4d9f i sovintejat més el 3d9f. També han tret suc de l’espadat: recuperant i descarregant el pilar de 6 i afegint amb solvència el pilar de 7 amb folre i el 4d8a. Això els ha permès fer la seva millor diada històrica: la tripleta amb el 4d8a i el pilar de 7 final.

pd7f dels Borinots, primer de la seva història (Les Corts, 6/10/2013)

Els Castellers de la Vila de Gràcia i els Xiquets de Reus són les dues noves colles de 9 (en el cas dels resusencs, recuperen els galons). Els de Gràcia han ampliat el seu repertori de gran manera, han passat de coronar el 5d8  i el 2d8f a consolidar la gamma alta de vuit i fer tres castells de nou. Han completat per primer cop el 4d8a, el 5d8, el 2d8f i el pilar de 6. A més de descarregar un 3de9 amb folre i carregar-ne dos més, espectacular. El retorn del Xiquets de Reus s’ha fet esperar, però ha estat sòlid, amb dos 3de9 amb folre descarregats. A més, han tornat a completar el 5d8 i han dominat a plaer el 2de8 amb folre. Les dues colles han fer també les seves millors diades de mai.

3d9f dels Castellers de la Vila de Gràcia, primer de la seva història (Granollers, 10/11/2013)

Font: Carles Esteve (Revista Castells)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: