Canallapp.com, una nova eina digital per a la gestió dels assajos castellers


Les colles castelleres passen moltes hores preparant les construccions que, un cop tenen garanties d’èxit, podem veure a les actuacions que realitzen al llarg de la temporada. Tot i que no ho sembli, l’exhibició dels castells a plaça és només un petit percentatge d’aquesta activitat, si es compara amb la gran quantitat d’hores que les agrupacions dediquen a l’assaig. Durant unes cinc o sis hores –repartides en dos o tres dies–, cada colla ha de practicar tota la gamma de castells existent: el pilar, la torre, el 3, el 4, el 5…; i de cadascun cal treballar-ne la pinya, el tronc i el pom de dalt. A aquest munt de proves necessàries, cal sumar-hi la necessitat de tenir com més castellers preparats millor, per tal de preveure possibles baixes, absències puntuals o d’altres imprevistos que es donen durant la llarga temporada. Canallapp.com és una nova plataforma web que neix amb la voluntat d’optimitzar i agilitzar la gestió dels assajos castellers, una feina en mans dels responsables tècnics de cada colla.

L’aplicació permet escurçar en gran mesura l’estona dedicada a la preparació dels assajos castellers. Consta d’un mòdul dedicat als troncs i d’un altre per a la canalla. Actualment  s’està elaborant el mòdul de pinyes. El mòdul de troncs consta d’una base de dades que cada usuari emplena amb els seus castellers, introduint-hi variables com l’alçada, el pis, la qualitat tècnica o l’experiència, i amb la qual es poden generar troncs que combinen totes aquestes informacions. Així doncs, facilita la planificació a l’hora de crear les estructures i estalvia els mal de caps derivats de les alçades i les baixes d’última hora. El mòdul permet guardar troncs i recuperar-los fàcilment per preparar un assaig en pocs minuts. Per tal de comprovar-ne l’eficàcia davant dels mètodes tradicionals (llibreta / excel), l’aplicació es pot provar utilitzant l’usuari i la contrasenya test.

D’altra banda, el mòdul de canalla permet fer un bon seguiment dels nens i nenes castellers i diversificar la feina entre els membres de l’equip de canalla. Disposa d’una base de dades on s’inclou tota la informació rellevant de cada nen en una fitxa personalitzada que conté comentaris introduïts pels tècnics, la mida del casc, la posició principal i la qualitat tècnica (molt útil a l’hora de crear una graella d’assaig), objectius del nen durant la temporada, un historial d’assistència i quines activitats ha realitzat a cada assaig. El mòdul també incorpora un sistema per crear una graella d’assaig formada per franges horàries i diverses “zones” (per exemple: espatlleres de perfecció, poms o jocs d’agilitat). La graella optimitza automàticament la ubicació de cada nen durant l’assaig a les zones on més profit se’n pot treure, tot i que manualment es poden modificar. Els resultats poden ser molt bons si la graella es crea amb un criteri tècnic concret i pensat, ja que si les zones estan ben pensades el rendiment de cada infant anirà directament lligat a les seves necessitats. Aquest mòdul també es pot provar amb l’usuari test. La temporada 2013 els Castellers de Sants han implementat l’aplicació per a la canalla i els resultats, segons els tècnics de la colla, han estat molt satisfactoris.

Font: FestaDirecte.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: