Resum 2013, part VI: colles de 7


Nou colles han tingut el seu sostre aquest any en els castells bàsics de 7: el 3d7 i el 4d7. Entre aquestes, n’hi ha que han recuperat els castells de 7 pisos després d’anys de sequera.

Els Castellers d’Altafulla no han pogut reeditar el 5d7 carregat ni el 4d7 amb l’agulla descarregat l’any passat, i s’han hagut de conformar amb els bàsics de 7. Els Castellers de Solsona han estrenat el 3d7 i han revalidat el 4d7. Els Xerrics d’Olot han recuperat i descarregat el 3d7 i han estrenat el 4d7. Els Castellers de Castelldefels han tornat a descarregat el 3d7 (no ho feien des del 1998). Per contra, enguany el 4d7 els ha quedat només en coronat.

3d7 dels Xerrics (Centelles, 03/11/2013). Fotografia: Xerrics d’Olot

Els Matossers de Molins de Rei han tornat a completar el 3d7, l’ultim cop va havia estat el 2011. Els Xiquets de Hangzhou (Xina) han tornat a fer el 3d7 al seu país. Han fet el 4d7 els Castellers de Mollet, que no els completaven des del 2003, i els Castellers del Riberal, que no el descarregaven des del 2011, i la Colla Castellera Nyerros de la Plana, que no el feien des del 2007.

4d7 dels Castellers de Mollet (Mollet, 25/08/2013) Fotografia: contrapunt.cat

Els Castellers de Sant Feliu són la única colla de 6 que ha provat un castell de 7 sense èxit: van intentar el 4d7, que no fan des del 2003.

Entre les colles de 6 n’hi ha que han descarregat el pilar de 5: Xiquets d’Alcover, Brivalls de Cornudella i Colla Castellera Carallots de Sant Vicenç dels Horts.  L’han coronat dos més:  Torraires de Montblanc i Vailets de l’Empordà. A més dels d’Alcover i Montblanc, han fet el 2d6 els Angelets del Vallespir, Castellers de les Roquetes, Castellers de Mollet, Vailets de Gelida i Xics Caleros.

Pilar de cinc dels Brivalls de Cornudella (La Figuera, 11/08/2013)

Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, Esperxats de l’Estany, Castellers de Santa Coloma, Castellers de Viladecans, Encantats de Begues, Castellers de Gavà i Castellers de Rubí han fet castells de 6. Els Minyons de Santa Cristina i la Colla Jove de l’Hospitalet han provat castells de 6 sense èxit. Els flamants Laietans de Gramenet i els Castellers de Castellar del Vallès han fet el pilar de 4.

3d6 dels Castellers de Santa Coloma (9/11/2013) Fotografia:

Font: Carles Esteve (Revista Castells)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: