Els castells a portada del Wall Street Journal


El fet casteller va protagonitzar dimecres la portada de l’internacional diari financer The Wall Street Journal. L’article, signat per Matt Moffett, explica la diada de Vila-Rodona, celebrada el passat dia 3 de novembre, i destaca com aquesta tradició ha sobreviscut en els seus més de 200 anys d’història a èpoques tant dures com la guerra civil, la depressió o la dictadura. Segons la capçalera nord-americana, “els castells prosperen com a refugi en la nova era de convulsió que viu Catalunya”.

Reportatge casteller al Wall Street Journal. Fotografia: La Vanguardia

L’article relaciona la crisi a Espanya amb l’apogeu casteller a Catalunya i es fa ressò del creixement desmesurat que està vivint l’activitat en els darrers anys. Amb 87 colles registrades a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, el món dels castells viu el seu millor moment i capta l’atenció de les grans rotatives internacionals.

El diari nord-americà fa un extens repàs a l’actualitat castellera, en destaca els dos tresos de deu amb folre i manilles descarregats enguany pels Castellers de Vilafranca i valora positivament l’increment de la seguretat al fet casteller.

Amb les colles vallenques com a exemple, Matt Moffett explica la rivalitat que es viu a les places i fora d’elles i les arriba a comparar amb els equips de baseball dels New York Yankees i els Boston Red Sox.

Font: canal castellers La Vanguardia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: