L’inici silenciós de la temporada castellera


No fa ni dues setmanes que acomiadàvem la millor temporada castellera de la història. En menys de 15 dies moltes colles s’han posat a treballar per no quedar-se enrere al 2014. Assemblees generals, canvis de juntes i tècniques, reunions, publicació d’objectius… però també assaigs i actuacions. Els Castellers de Sants i els de Mallorca ja han alçat els primers castells de sis pisos de l’any i quatre colles més han aprofitat activitats socials de compromís per exhibir pilars de quatre.

Castellers de Sants durant el Cap d’Any.

Els Castellers de Sants van protagonitzar l’últim castell del 2013 i el primer del 2014. Els borinots van tancar la temporada del seu vintè aniversari descarregant un quatre de set i donant vida a l’Home del Mil·leni davant de 70.000 persones amb les fonts de Montjuïc com a escenari. Només quatre dies després, van tornar-se a enfaixar per participar a les activitats infantils Pau sense treva i alçar els primers castells de sis de l’any.

Diumenge 12, els Castellers de Mallorca van agafar el relleu dels de Sants per ser la primera colla en posar-se en marxa a les illes. Els granes van participar a la diada de Sant Sebastià Petit on van descarregar els castells bàsics de sis i el tres amb el pilar. Després d’aquesta actuació, la colla posarà en marxa la primera operació “porta un amic” de l’any que ha de servir per mobilitzar el màxim nombre de castellers possibles a l’actuació de Sant Antoni que tindrà lloc el proper diumenge a Palma.

Pom de dalt dels Castellers de Mallorca. Font: Castellers de Mallorca

Els Castellers del Poble Sec, la nova formació dels Castellers de l’Alt Maresme, la Colla Castellera de Figueres i els Castellers de la Sagrada Família també han comptabilitzat castells a la base de dades de la Coordinadora en el present curts tot i que ho han fet bastint pilars de quatre.

Font: Canal castellers de La Vanguardia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: