Els primers castells de l’any


La pretemporada ha començat, terme oficiós per definir l’interval de temps des de primer d’any fins a Sant Jordi. Tot i això, durant aquest mesos d’hivern se celebren algunes diades que generen els primers castells de l’any. Coincidint amb el primer castell de 7 del 2014, repassem quan van arribar les primeres construccions de l’any passat. Els Castellers de Castelldefels han obert el foc enguany amb un primerenc 3d7, prou destacat tractant-se d’una colla de 7.

3d7 dels Castellers de Castelldefels (Begues, 19/01/2014). Fotografia: Revista Castells

Els castells de 7 arriben al gener i febrer. La gamma alta de 7 per Santa Eulàlia a Barcelona, al febrer, tot i que l’any passat va arribar-hi un matiner 4d8. El 3d8 també el van estrenar els Castellers de Barcelona, molt primerenc, al mes de març. El 2d7 ha arribat en els dos darrers anys al març, obra dels de Gràcia.

El primer folre acostuma a arribar per Sant Jordi, tot i que l’any passat no va ser fins al maig. Al mes de les flors també es planta el primer castell de 9: les Fires de Vilafranca i els verds en solen ser protagonistes. Serà torn de la gamma extra per les Santes de forma segura, tot i que abans la Festa Major de Terrassa també n’ha acostuma a ser escenari.

Font: Revista Castells

Anuncis

One Response to Els primers castells de l’any

  1. Retroenllaç: Gener: inici d’assaigs i d’actuacions | El Pati digital

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: