Barcelona encapçala el rànquing de places


Els castells de 9 han arribat a 55 poblacions durant l’era moderna, la pràctica totalitat són a Catalunya, tot i que també han aterrat a les Illes Balears, la Catalunya Nord i a dos països tan llunyans com la Xina i l’Índia.

En total, una vuitantena llarga de places físiques diferents, ja que hi ha poblacions amb més d’un escenari per als grans castells. La ciutat de Barcelona és el municipi amb més places de 9: compta amb dotze indrets on s’han aixecat construccions a partir del 4d9f, que han estat estrenades per sis colles diferents.

Plaça de Sant Jaume de Barcelona, amb un 4d9f dels Castellers de Barcelona

La ciutat de Tarragona compta amb vuit places de 9. L’any passat van afegir-hi la plaça de Sant Magí i la Bonet (l’Església), al Serrallo, i la plaça del Rei a la Part Alta. Vilafranca compta amb cinc places de 9. Valls ha vist castells de 9 en quatre indrets diferents: plaça del Blat, plaça de la Zeta (al mateix centre), plaça del Pati i al barri de les Cases de la Colla Vella. Terrassa compta amb tres escenaris: el Raval de Montserrat, la plaça Vella (davant la Catedral) i el local dels Minyons.

3d9f dels Minyons a la Plaça de la Porxada de Granollers (10/11/2013). Font: Arxiu dels Minyons de Terrassa

La resta de places de 9 estan distribuïdes entre les 55 poblacions que han pogut gaudir d’aquests castells de prestigi, entre les quals cal remarcar la plaça de la Porxada de Granollers. Cada temporada se n’obren de noves, més escenaris per immortalitzar la bonica estampa d’un gran castell.

Llegeix més a: Revista Castells

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: