Gener: inici d’assaigs i d’actuacions


El mes de gener ens brinda les primeres enfaixades de l’any. Moltes són les colles que reprenen els seus assaigs, s’hauran aturat gen just per desembre i fins després de les festes de Nadal. El calendari festiu d’algunes poblacions genera les primeres diada castelleres de la pretemporada.

3d7 dels Castellers de Castelldefels (Begues, 19/01/2014). Fotografia: Revista Castells

La Festa Major d’hivern de Begues va deixar el primer 3d7 del 2014, obra dels Castellers de Castelldefels. La Festa dels foguerons de Sa Pobla a Gràcia ha portar el primer 4d7, els Castellers de la Vila de Gràcia se’l van anotar. Altres festivitats han portat els castells al carrer en el primer mes de l’any: Sant Antoni a Barcelona, Sant Antoni i Sant Sebastià a Palma (Mallorca), Sant Vicenç a Baó (Catalunya Nord) o la Festa Major d’hivern de Viladecans.

4d7 dels Castellers de la Vila de Gràcia en la tradicional cercavila dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia (25/01/2013). Font: Castellers de la Vila de Gràcia

4d7 dels Castellers de la Vila de Gràcia en la tradicional cercavila dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia (25/01/2014). Font: Castellers de la Vila de Gràcia

També s’ha celebrat enguany altres sortides castelleres amb castells menors o pilars: a la Fira de l’oli d’Espolla, la Mitja Marató de Terrassa, la Calçotada a Valls o fins hi tot al voltant de les cavalcades de Reis.

pd4 dels Castellers de Mallorca (Actuació Sant Sebastià Petit, 17/01/2014) Fotografia: Castellers de Mallorca

Cal recordar que a Valls se celebra la trobada de colles castelleres per les Festes Decennals de la Candela, els anys acabats amb 1. La propera serà el 2021.

 

Llegeix més a RevistaCastells.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: