Les colles castelleres oferiran visites turístiques de pagament als assajos


La temporada castellera, que arrencarà aquest diumenge, arriba amb novetats. La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya engegarà un projecte perquè les colles puguin oferir visites guiades als assajos per a turistes. Enguany es farà una prova pilot amb tres colles de la ciutat de Barcelona: els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sants i els Castellers de la Vila de Gràcia.

L’objectiu de la CCCC és aglutinar l’oferta de visites turístiques als assajos de les colles castelleres. La coordinadora obrirà un portal web amb central de reserves, en què les colles oferiran els assajos que més s’adeqüin al calendari. D’aquí a dos mesos se n’engegarà una prova pilot en tres colles de la ciutat: Castellers de BarcelonaCastellers de Sants i Castellers de la Vila de Gràcia. La intenció és estendre el projecte arreu de Catalunya.

Els beneficis que s’obtinguin es quedaran per a les formacions i també se’n destinarà una part al conjunt del món casteller. Des dels Castellers de Sants, consideren que la finalitat de la iniciativa no ha de ser únicament recaptatòria, però agraeixen que s’obri una nova via de finançament per a les formacions.

La visita començarà amb una introducció teòrica. Després, els visitants podran presenciar l’assaig i, si ho volen i la colla ho veu factible, podran participar-hi. En acabat, se’ls oferirà un refrigeri. Això sí, la CCCC no vol en cap cas que les visites interfereixin ni distorsionin l’activitat castellera.

Un projecte que unificarà l’oferta turística de les colles

Fins ara, cada colla gestionava les visites turístiques als assajos. Normalment, hi ha empreses intermediàries que fan de pont entre les colles i els grups turístics. Una altra via per donar a conèixer els castells a l’altre costat de les fronteres és la difusió a través de la xarxa. Diverses colles han dedicat un espai als webs per adreçar-se al públic estranger.

La fórmula més estesa fins ara és designar uns responsables que es dediquen a atendre els turistes. El fet que habitualment siguin grups reduïts facilita que puguin presenciar els assajos i participar en alguna prova sense alterar els objectius tècnics de la colla. 

La festa catalana, mostra de cultura popular per a turistes

També amb l’objectiu d’apropar la cultura catalana als turistes que visiten la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona organitza la Festa Catalana des de 2012. Durant els mesos de primavera i estiu, cada cap de setmana es programen actuacions castelleres i de falcons acompanyades pel bestiari barceloní a l’avinguda de la Catedral. Durant l’actuació es fan comentaris en castellà, anglès i francès que ajuden a comprendre les construccions.

Font: BTV

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: