Concurs de castells XXL


El Concurs de Castells de Tarragona prepara una celebració de rècord. Coincidint amb la 25a edició, el certamen no només convocarà més colles i castellers que mai sinó que també durarà més dies. La previsió és que hi assisteixin 42 colles castelleres –amb més de 14.000 castellers–, una xifra que triplica la de fa només dues edicions, i que el concurs duri per primer cop tres dies. La 25 edició se celebrarà el 28 de setembre a Torredembarra i els dies 4 i 5 d’octubre a Tarragona.

Si en l’edició anterior, la del 2012, el format tradicional d’un sol dia de concurs es va convertir en dues jornades d’exhibicions, enguany passa a tenir-ne tres, incorporant a competició el Concurs-7, que ja es du a terme anualment a Torredembarra des dels anys noranta. El concurset passa a formar part del campionat tarragoní, tot i que es farà el cap de setmana abans.

4d8 dels Xics de Granollers al darrer Concurs de Castells (2012)

“En dues edicions, del 2010 al 2014, haurem triplicat el nombre de colles i jornades”, va destacar ahir la tinenta d’alcalde de Cultura i Festes, Begoña Floria. Així, les 42 millors colles del moment es dividiran en les tres jornades de concurs. Les dotze primeres classificades segons el Rànquing Estrella –l’índex que puntua les actuacions de les colles– actuaran el diumenge 5 d’octubre; les 18 colles següents més ben classificades concursaran el dia anterior, el dissabte dia 4, tal com ja es va començar a fer el 2012, i les 12 restants, en la jornada de Torredembarra, el diumenge 28 de setembre. Només el diumenge –considerat el dia fort del certamen– es cobrarà entrada per accedir a la Tarraco Arena Plaça –antigament anomenada plaça de toros de Tarragona–, que amb molta probabilitat mantindrà els 12 euros de preu de l’edició anterior.

A banda dels 14.000 castellers de les colles, es preveu l’assistència de 16.000 espectadors a la Tarraco Arena Plaça. “És el moment en què el fet casteller aconsegueix més projecció, més enllà de les nostres fronteres”, va afirmar ahir el director del concurs, Xavi Gonzàlez, en la presentació, ahir, de la 25a edició.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona, durant el Concurs de Castells a la plaça Tàrraco Arena. Fotografia: LUNWERG EDITORS

El pressupost de l’edició d’aquest any del concurs biennal superarà els 400.000 euros, dels quals prop de 136.000 seran en premis –es mantenen els mateixos imports que en l’última edició–. La colla guanyadora s’emportarà 14.850 euros.

Font: El Punt Avui

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: