“To do a pineapple”


En anglès fer pinya és “to do a pineapple“. Tot va començar quan el Marc Figuerola Delgado va fer classes d’anglès avançat al Col·legi de Periodistes i el professor li va dir que per aquell curs havia de començar un blog. El Marc no va dubtar ni tres segons: “El faré sobre castells!”. El que va començar com un simple treball de classe s’ha convertit en un projecte, que té com a objectiu donar a conèixer el fet casteller al món angloparlant.

El Marc va passar dos anys a Austràlia per fer un màster i ja era aficionat als castells, però no va ser fins aquest passat setembre que va decidir fer-se membre dels Castellers de Sabadell.

El blog explica el fet casteller basant-se en la més absoluta ignorància que pugui tenir un estranger. El fet que hi hagi un gran nombre de joves catalans que hagin emigrat i que el mateix fet casteller estigui vivint una època daurada també van ser dos factors que l’autor del blog va tenir en compte a l’hora d’impulsar aquest espai.

Les primeres entrades del blog tracten sobre aspectes molt bàsics sobre els castells, com ara què és una pinya, què són les gralles i els tabals i per què serveixen, què és una colla, etc.

strengthbalancecourageiseny.com també vol ser una manera d’ajudar a promocionar les colles castelleres de fora del país, si bé és cert que, de moment, no han sorgit projectes ferms en països angloparlants, llevat del cas dels Califòrnia Kids, que no tenen gaire activitat. Altres projectes recents són el de la colla d’Hamburg, impulsada per una catalana.

Figuerola creu que els catalans tenim un relat potent per promocionar-nos al món, però que no el fem servir prou: “De la mateixa manera que Hollywood explica els Estats Units al món i el manga explica el Japó al món, per què els castells no poden explicar Catalunya al món?”.

Llegeix més a: Revista Castells

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: