Castells la tarda de Sant Fèlix?


La participació de les colles locals a Sant Fèlix és motiu de debat permanent. A l’eterna aspiració dels Xicots per actuar el dia 30 al costat deles millors colles del país en cas que facin castells de 9, ara se suma la proposta de la Jove de Vilafranca: actuar el dia 30 a la tarda. La iniciativa de la tercera colla vilafranquina –que no compta amb el vist-i-plau dels verds ni dels Xicots– pretén que les altres dues colles de la ciutat tinguin el seu protagonisme també el dia del patró.

La Colla Jove Xiquets de Vilafranca va exposar els seves propostes a la seva assemblea anual, celebrada el passat divendres. la més modesta de les colles vilafranquines és la més activa en formular propostes sobre el cicle casteller local. Al seu capdavant hi figuren castellers amb llarga trajectòria castellera, amb passat a les altres colles locals.

4d7a de la Jove de Vilafranca el 31 d’agost

La Colla Jove busca fer-se un lloc a la vila mentre treballa per guanyar-se un nivell casteller que els doni crèdit. L’any passat van coronar la torre de 7 i van fer dos bons intents de pilar de 6, en el seu tercer any d’existència. Aquest any parlen obertament d’assajar el 3de8 i començar a treballar els folres, tot i no distingir-se precisament per arrossegar gaire camises. Més enllà d’aquests castells, que només el temps diran si són assumibles per la novella colla, la Jove ha llançat diverses propostes sobre el calendari casteller local.

La colla blava planteja una diada castellera per a la tarda del dia de Sant Fèlix, amb les locals absents al migdia per qüestió de nivell. El protocol actual de la Festa Major de Vilafranca només permet la seva participació si prèviament han fet un castell de 9,  punt que està en discussió permanent i que es vol modificar per adequar-lo al format de les quatre millors colles del moment. L’any 2012, la Jove Xiquets ja va actuar el dia 30 d’agost, fora de programa, al no ser inclosa en les actuacions del 29 i 31 al migdia. Ara voldrien oficialitzar aquesta diada, tot i que sense el suport de les altres dues colles.

Segueix llegint la notícia a Revista Castells.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: