La ciutat de Badalona reconeix el valor social del fet casteller


El Ple Municipal de l’Ajuntament de Badalona d’aquest dimarts 25 de febrer ha fet una declaració institucional per la qual s’ha adherit al document “Els valors socials del fet casteller” de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).

El document, aprovat per unanimitat per les colles castelleres, suposa un compromís per preservar els valors que es troben dins aquesta mostra de cultura popular i tradicional catalana i que li van valdre la declaració com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO el 16 de novembre de 2010.

Els Castellers de Badalona van presentar a principis d’any el document en nom de la CCCC a tots els grups municipals i al govern local, que finalment han decidit adherir-se al document mitjançant una declaració institucional. La declaració suposa un reconeixement a la tasca social feta per les colles castelleres, i per la colla micaco a la ciutat, i segueix l’exemple d’altres institucions que ja ho han fet, com la Generalitat de Catalunya i diversos ajuntaments, com els de Barcelona, Tarragona o Valls.

Dins de la declaració també s’ha aprovat la col·locació d’una placa a la façana de l’Ajuntament en commemoració de la diada castellera de Badalona Capital de la Cultura Catalana, celebrada el 20 del juny del 2010, en què la plaça de la Vila va passar a ser “plaça de 9”, en descarregar-s’hi quatre castells de nou pisos, que mai s’havien vist a la ciutat.

Font: CCCC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: