L’escut dels Castellers de l’Alt Maresme: la tradició s’imposa a l’originalitat


L’Assemblea de la Colla Castellera de l’Alt Maresme ha escollit l’emblema que la representarà a partir del 26 d’abril, en el seu bateig oficial a Calella. Es tracta d’una obra de Sergi Perpiñà, membre de la colla, que està inspirada en dues imatges prèvies: la de l’escut del Consell Comarcal del Maresme i la dels Xics de Granollers. Dels primers, adapta el rombe que recull el mar. I dels segons, la força de dos braços entrellaçats. Aquesta ha estat l’opció guanyadora amb 49 vots. El cap de colla, Marc Ruíz acaba satisfet perquè la votació i el concurs ha estat plenament democràtic. S’han establert 3 votacions. De les 50 propostes rebudes, s’ha fet una tria de 5. I d’aquestes han sortit les dues finalistes.

El nou escut dels Castellers de l’Alt Maresme, obra de Sergi Perpinyà. Recull d’idees de l’escut del Consell Comarcal del Maresme i del dels Xics de Granollers. Foto: Castellers Alt Maresme

La segona, molt més moderna, és una silueta d’un sol traç que representa una pinya castellera. Juga amb el context polític que viu Catalunya. Feta a dos colors, els de la senyera, inclou 14 figures en una clara referència al 2014. És obra de Carles Santacreu. L’Assemblea ha aprovat que aquesta imatge es podrà fer servir també com a emblema identitari de la Colla. Està per decidir, però es faria servir en samarretes i en diferents accions de marxandatge.

El disseny finalista. Una idea original que juga amb els colors de la senyera i recorda, amb 14 figures, la transcendència del 2014 per Catalunya. Foto: Castellers Alt Maresme

Es té previst que la presentació de l’escut guanyador es faci el dia 26 d’abril a Calella, en la confirmació a plaça dels ‘maduixots’. Serà a la Plaça de l’ajuntament i estaran acompanyats de les colles, Capgrossos de Mataró i Marrecs de Salt Pel dia del bateig, la colla provarà dues construccions: el 3d6 i el 4d6. I encara està per decidir si la tercera serà un 5d6 o bé un 4d6a.

La Colla castellera de l’Alt Maresme fa els seus assajos a l’escola Sant Jordi de Pineda. Foto: Colla Castellera

Font: Carles Pascual (#infoCalella)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: