Els Xics portem els castells a Berlín


El cap de setmana 7 i 8 de juny els Xics faran castells a Berlín, el dissabte dia 7 en el marc del Carnaval de les Cultures, una gran festa per celebrar la diversitat cultural de Berlín. I diumenge dia 8 els Xics de Granollers participen de l’esdeveniment Human Towers for Democracy, organitzat per Òmnium Cultural, per aixecar castells simultanis a les principals capitals europees.

Logo BERLIN sobre blanc

En els 23 anys d’història dels Xics de Granollers és la primera vegada que la colla té un repte tan ambiciós per afrontar. D’una banda portar els castells granes a una capital europea, poder actuar, de manera simultània amb colles de primer nivell, i participar en un esdeveniment històric de caire internacional.

Fruit dels bons resultats tècnics,  la colla ha estat convidada per actuar a Berlín dins del marc del Karneval der Kulturen i de l’esdeveniment Human Towers for Democracy.

Karneval der Kulturen

El Carnaval de les Cultures se celebra des de 1966, cada any a principis d’estiu. És una gran festa per celebrar la diversitat cultural de Berlín. Hi participen al voltant de 4.700 ballarins, músics i  artistes de 80 països, i és seguit per més d’un milió d’espectadors.

Enguany els Xics de Granollers, atenent la crida del  Casal Català de Berlín, actuaran el dissabte 7 de  juny com a representants de la cultura catalana. Berlín és, des de 1990, la capital de l’Alemanya unificada. Amb 3,5 milions d’habitants és la ciutat alemanya més gran. Seu de cèlebres universitats, instituts d’investigació, orquestres i museus, la ciutat és reconeguda pels seus festivals, arquitectura, vida nocturna, arts contemporànies i un estil de vida liberal i d’alta qualitat.

Human Towers for Democracy

Òmnium Cultural s’ha proposat el dia 8 de juny, a les 12 h del migdia (hora catalana), alçar castells de forma simultània a llocs significatius de 7 capitals europees i mostrar el lema Catalans want to vote!

10 colles alçaran castells a:

 • Berlín, Xics de Granollers
 • Brussel·les, Castellers de Vilafranca
 • Ginebra, Xiquets de Reus
 • Lisboa, Castellers de Sants
 • Londres, Colla Joves dels Xiquets de Valls
 • París, Colla Vella dels Xiquets de Valls
 • Barcelona, a càrrec dels Castellers de la Sagrada Família (Plaça Gaudí) i dels Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell (Plaça Sant Jaume).

Així mateix, totes aquelles colles que ho desitgin podran sumar-se al projecte aixecant castells a les seves poblacions sota el lema “Catalans want to vote / Volem votar“.

Segons els promotors de la campanya, Òmnium Cultural “el projecte “Catalans want to vote. Human towers for democracy” vol que cadascú de nosaltres sigui un altaveu del sentit més profund de la democràcia. A través dels castells i d’allò que representen, volem fer sentir la nostra veu a Europa i al món per dir als quatre vents que els catalans volem decidir democràticament el nostre futur com a poble.

Els castells, un dels elements culturals amb més projecció internacional, declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, simbolitzen també l’anhel dels catalans i les catalanes en aquest moment històric: junts fem pinya, aprofitem la diversitat i cooperem per aconseguir, amb l’esforç de tots, arribar a tocar el cel.”

Notícia d’Omnium Cultural

El repte d’un viatge històric. Cerquem col·laboradors

Les actuacions que els Xics durem a terme a Berlín són una oportunitat única per donar a conèixer als alemanys la manifestació més emblemàtica de la nostra cultura popular. I en un any que serà històric, l’autèntica capital econòmica i política d’Europa serà escenari del nostre afany de tocar el cel amb la mà. Tradicionalment les colles s’han fet càrrec del cost  dels desplaçaments dels castellers, ja que aquests no obtenen cap remuneració per actuar. En aquest  viatge, els organitzadors es fan càrrec d’una part de les despeses. Però tot i això, el desplaçament dels 160 castellers que hi aniran, ens suposa un cost d’uns 36.000 €, import massa elevat perquè pugui ser assumit per l’entitat.

És per això que els Xics engeguem una campanya que ens permeti aconseguir patrocinadors i col·laboradors que vulguin estar al nostre costat en aquest repte.

Molt més que un sorteig

Tot i ser una fórmula molt emprada, les rifes no deixen de ser una manera eficaç perquè les iniciatives socials puguin obtenir recursos. Però els Xics volem plantejar un sorteig diferent i alternatiu amb premis arrelats als castells i a la comarca.

Per això cerquem:

 • Col·laboradors pel primer premi: un viatge a Berlín per a dues persones, acompanyant els Xics.
 • Restaurants de la comarca que vulguin col·laborar amb un àpat per a dues persones.

El segon premi són 12 àpats per a dues persones, un per a cada mes de l’any.

 • Col·laboradors pel tercer Premi, que és un vol en globus per sobre del Vallès Oriental.
 • Empreses que vulguin col·laborar amb productes de proximitat i/o ecològics per omplir la panera alternativa del quart premi.
 • Empreses que vulguin col·laborar amb el Lot de productes castellers del cinquè premi.

Mai podrem estar prou agraïts a tots els que ens hauran ajudat a tirar endavant aquest projecte, i ho voldrem donar a conèixer a tothom:

 • Ho publicitarem a través de la nostra web, on crearem l’espai dels amics dels Xics, i en els materials que puguem editar dedicats al nostre viatge a Berlín
 • Facilitarem a tots els col·laboradors un adhesiu/credencial com a integrants de la pinya dels Xics.

El nostre agraïment i reconeixement a tots els col·laboradors

 • A la tornada de Berlín editarem una làmina commemorativa de les actuacions, i en regalarem una a cada col·laborador personalitzada amb el seu logotip i el nostre agraïment.
 • Els obsequiarem amb la samarreta ofi cial de les actuacions a Berlín.
 • I entre tots els col·laboradors sortejarem un pilar que aixecarem al lloc que ens indiqui el guanyador.

Cerquem patrocinador / patrocinadors

Cerquem una o diverses empreses interessades a convertir-se en els principals patrocinadors de l’actuació que farem al Carnaval de les Cultures en representació de Catalunya.

Patrocinadors que apostin per l’agermanament de les cultures catalana i alemanya, i pel de totes les cultures presents al Carnaval de Berlín.

Patrocinadors que creguin en el lema dels castells: “força, equilibri, valor i seny” i el vulguin fer seu.

Sergi Palau i Xavier Álvarez, cap de colla i president dels Xics, en la roda de premsa d’aquest dimarts Foto: Esteve Plantada

Anuncis

One Response to Els Xics portem els castells a Berlín

 1. Tarraco 1000 says:

  El que feu es extraordinari. Desitjo de tot cor que el vostre entusiasme mai faci llenya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: