Crònica de Diada del local dels Castellers de Terrassa


Terrassa, 6 d’abril de 2014

Actuació: Diada del local dels Castellers de Terrassa

Colles:

  • Castellers de Terrassa (Pasteleros), camisa blau turquesa
  • Castellers de Cornellà, camisa lila
  • Sagals d’Osona, camisa taronja
  • Xics de Granollers

Jornada lenta de nivell casteller similar

Castells:

  • Castellers de Terrassa: 5/7 id, 5/7, 4/7a, 4/7, p5, p4aps, 2 p4 de comiat
  • Castellers de Cornellà: 3/id, 3/7, 2/6, 476a, p5 i p4 de comiat
  • Sagals d’Osona: 4/7, 5/7, 3/7, p5 i 2 p4 de comiat
  • Xics de Granollers: 3/7, 5/7, 4/7, p5 i 2 p4 de comiat

3d7 dels Xics de Granollers (Terrassa, 06/04/2014). Fotografia: Mari Ortiz

Aquest diumenge, en la segona actuació de la temporada, ens hem traslladat al Raval de Montserrat de Terrassa, plaça de renom casteller que feia força anys que no visitàvem.

Tot i tenir un bon dia, la plaça no estava ni molt menys plena, una actuació de quatre colles ja la principi de temporada ja prometia llarga. La primera ronda amb dues colles que han desmuntat el seu primer castell ha fet que tot plegat ja s’allargués més del que s’esperava.

Abans d’arribar a plaça ja s’havia descartat un dels castells que divendres s’havien anunciat, el set de set, castell ample que ens els darrers assajos no ha acabat de rutllar del tot. O sigui que finalment hem plantejat la mateixa actuació que fa un parell de setmanes a la Troca.

Els nostres castells han anat de més a menys, el primer castell el tres de set no ha plantejat cap problema, cap dubte. Estructura sòlida, el treball dels quarts impecable, i tot i tenir un pom una mica descompensat treballa bé. Ara esperem o bé veure’l un pis més alt, o si més no veure com és la feina entre els quarts i els quints.

5d7 dels Xics de Granollers (Terrassa, 06/04/2014). Fotografia: Mari Ortiz

En segona ronda es va plantar al Raval de Montserrat el castell que a priori havia de ser el de més  dificultat, el cinc de set. El castell amb alguns canvis respecte al primer que es va descarregar, va quedar desquadrat entre la torre i la rengla, Cal recordar que aquest castell, per l’anxeneta, al ser un castell compost requereix que faci un petit pas de “ballarina” per passar del tres a la torre. Si l’estructura no està ben quadrada, i la torre no està a la distància adequada del tres, aquest pas es pot complicar. Aquesta vegada, la distància entre el tres i la torre la va haver de corregir des del tronc mateix incomodant una mica la feina. A més, la buida (rengla per on puja l’aixecadora) estava formada per castellers més alts que els de la resta de rengles, dificultant també la feina a cada pis. Per tal de facilitar la feina als castellers, és interessant que el castell estigui compensat en alçades pis a pis. Tot i així, el castell no va tenir gaire més dificultats per descarregar-se. Destacar, també que es va estrenar una aixecadora en el tres.

4d7 dels Xics de Granollers (Terrassa, 06/04/2014). Fotografia: Mari Ortiz

Per últim, es va intentar un quatre de set, castell que no havia de presentar cap complicació, però que finalment va ser un castell una mica incòmode. Ja que el set de set s’havia descartat, en aquesta darrera ronda es va apostar per l’alineació d’un de les dues estructures de quatre del set. El set que s’està assajant recull una sèrie de castellers que tenen menys rodatje castellera, i aquest quatre va evidenciar aquest fet. D’altra banda, va servir perquè es veiessin cares noves al tronc.

Per tancar, un pilar de cinc treballat, acompanyat de la resta de pilars de cinc de les altres colles, una foto maca, tot i que per l’hora que era la plaça ja era buida. Un cop descarregats els pilars de cinc, es van aixecar pilars de quatre.

pd5 dels Xics de Granollers (Terrassa, 06/04/2014). Fotografia: Mari Ortiz

Pel que fa a la resta de colles, els intents desmuntats en la primera ronda, tant dels amfitrions com dels Castellers de Cornellà, van alentir l’actuació. A part d’això, vam poder veure que els Pasteleros van plantejar castells amb estructures de “quarts i quints”, fins i tot el  cinc de set. Els Sagals amb els mateixos castells que nosaltres també van posar en els pisos superiors castellers més petits preparant el que segurament és la seva primera actuació important, la setmana que ve a la Fira del Ram.

pd4 de les quatre colles. Fotografia: @xeviilurdes

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: