Creen el panet el Saballut en homenatge a Sabadell i la seva colla castellera


Els sabadellencs i les sabadellenques ja poden provar el seu propi panet, el Forn Gotés-Tot Teca ha creat el Saballut, un panet que homenatja la ciutat i la colla castellera coneguda amb el mateix nom. La iniciativacompta amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental. El pa és una creació de la fornera artesana Rosa María Gotés i està elaborat amb farina de blat, un toc d’oli d’oliva, ceba caramel·litzada i deshidratada (que fa al·lusió a la ceba present a l’escut de Sabadell), farina de cigró (en referència al cigró menut del Parc Agrari de la ciutat) i llevat mare. La fornera afirma que quan el pa està cuit i es talla el resultat recorda les capes acolorides dels castells dels Saballuts.

“Provar un Saballut t’arrela al territori, la naturalesa i la tradició, uns orígens als quals el Forn Gotés-Tot Teca sempre hem estat fidels” , destaca Rosa María Gotés . Per la seva part, la presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Olga Olivé, destaca que aquest producte ha aconseguit “conjugar a la perfecció els trets que defineixen el territori” i, a més, vinculat a la cultura popular, en un moment en què els Saballuts celebren el seu 20 aniversari. El regidor de comerç de l’Ajuntament , Carles Bosch , considera un “orgull” poder tenir aquest producte que ha confiat que també pugui atraure el turisme.

Font: El Periódico

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: