L’enderroc previ a la construcció del Museu Casteller, a finals de mes


Generalitat, Ajuntament de Valls, Diputació i Coordinadora han donat l’impuls definitiu al Museu Casteller de Catalunya en la reunió que s’ha celebrat aquest dilluns a la tarda a Valls. La Junta de Govern del Consorci del Museu ha donat llum verd a la construcció del futur museu al Barri Antic, en concret a la plaça del Blat, en l’àmbit del carrer dels Espardenyers. El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha presidit la reunió, junt amb l’alcalde de Valls, Albert Batet, el vicepresident de la Diputació, Albert Vallvé, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres, Alfons González.

Durant la reunió s’ha informat a la Junta de Govern del Consorci del calendari d’actuacions dels propers mesos. Així, està previst que després de Setmana Santa s’iniciïn les obres de la primera fase d’enderroc de la zona d’Espardenyers on s’ha de construir el futur museu. Paral·lelament, s’està treballant en la redacció del projecte constructiu de l’edifici del museu, concebut per a la divulgació i promoció del fet casteller.
En aquest sentit, l’arquitecte Dani Freixes, de l’estudi VarisArquitectes, ha presentat a la Junta de Govern del Consorci un avanç de la proposta arquitectònica. El futur museu, al qual s’arribarà principalment des de la plaça del Blat -espai emblemàtic de la història castellera i quilòmetre zero del fet casteller-, està dissenyat per convertir aquesta zona del Barri Antic en gran àgora i focus d’activitats ciutadanes.
La proposta de Dani Freixes destaca per concebre un edifici on el visitant pugui descobrir el fet casteller com un patrimoni cultural configurat per moments intangibles, màgics, emocionants, èpics i efímers. Així, per exemple, el visitant podrà pujar en un elevador fins als 10 metres d’alçada i fer-ho al ritme que s’enlaira un castell quan puja un enxaneta, sentint en primera persona el vertigen, l’emoció i el risc.
L’equipament comptarà, a més de les sales dedicades al recorregut museogràfic i als espais per exposicions temporals, amb una sala d’actes polivalent, espais per a la botiga, el bar i restaurant del museu i per al centre de documentació i recerca castellera. Un altre dels punts destacats de l’equipament és la torre de vidre que s’il·luminarà de nit, que identificarà des de lluny l’emplaçament del museu i que, per la seva alçada, passarà a formar part de l’skyline de Valls.
Font: CCCC
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: