Crònica de l’actuació del Mercat del Ram a Vic


Vic, 13 d’abril de 2014

Actuació: Mercat del Ram

Colles:

  • Sagals d’Osona, camisa taronja
  • Castellers de Barcelona, camisa vermella
  • Xics de Granollers

Primera i matinera torre de set de la temporada.

Castells:

  • Sagals d’Osona: p4cam, 5/7, 7/7, 4/7a i vano de p5 de comiat
  • Castellers de Barcelona: p4cam, 4/8, 3/8, 2/7 i vano de p5 de comiat
  • Xics de Granollers: p4cam, 5/7, 2/7, 7/7 i p5 de comiat

pd4 caminat del Xics

Actuació ja tradicional en el nostre calendari casteller, i que aquest cop ens ha permès descarregar dos castells de la gama alta de set: la torre de set i el set de set. Tant la torre com el set han sigut els més matiners que mai havia fet la colla.

Hem començat la diada amb un pilar de quatre caminat amb una alineació d’estrena, interessant perquè després de força temps hem estrenat un petit (i no petita) enxaneta dalt d’aquest tipus de pilars.

5d7 dels Xics

El primer castell en portar ha plaça ha sigut el cinc de set, també diferent als dos que s’han fet en aquesta temporada, o bé el cinc de set està sent el castell on la gent del tronc està rodant, o bé no acabem de saber per quina alineació apostem sobretot en la part de la torre. Semblen clares les apostes per col·locar al pis de quarts tot quints, com a mínim al tres. El pom està a un pas de ser un pom molt petit, llevat del dos obert la resta de dosos tenen mides petites. L’enxaneta sembla que ja comença a tenir confiança en el castell i el pas del tres a la torre ja el fa amb força més agilitat.

2d7 dels Xics (torre de set més matinera de la història dels Xics)

En segona ronda  el que em vist ha sigut la torre de set més matinera de la història dels Xics, un bon auguri segur. La torre de set aquest any ha canviat d’alineació respecte les darreres torres (de vuit) que vam intentar al final de la temporada passada. Per començar s’ha recuperta una de les quarts de dues temporades endarrera, i s’ha apostat per un pom també diferent. Si mirem pis a pis es veu la torre descompensada d’alçades. Terços, quarts i dosos tenen alçades força diferents. Els castellers s’acaben combinant perquè al pis de dosos quedin bé d’alçades, això fa que per exemple la quart més baixeta porti la dos més alta. Segurament amb els pisos més compensats la torre seria més fàcil de treballar. De qualsevol manera, la torre es va treballar controladament, el pis de terços va anar obrint-se a mesura que avançava el castell però tant el pis de quarts com el pom de dalt van treballar amb molt bones mides durant tot el castell. Destacar, que també hem estrenat una aixecadora ben menudeta!

7d7 dels Xics (el més matiner de la història dels Xics)

En la darrera ronda, hem estrenat el set de set, també el més matiner de la nostra història. Aquest castell si que definitivament és el castell on hi tenen cabuda aquells castellers que no sovintegen la resta d’alineacions. Vist el quatre de set de Terrassa, no semblava que aquest castell hagués d’anar molt rodat. A més cal tenir en compte que no és un castell que haguem fet moltes vegades, i que la pinya té certa complicació. Tenint en compte tot això, el castell va anar molt bé. Va pujar ferm i quadrat, i el pom de dalt va anar al tempo adequat.

Per tancar l’actuació vam fer un pilar de cinc, sense més complicacions.

En aquesta actuació hem pogut veure els castells de vuit dels Castellers de Barcelona, castells molt treballats i segurament pensats per posar-los sobre un folre. Pel que fa als amfitrions no han abordat els castells de vuit, però han presentat estructures molt sòlides.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: