Crònica de la Diada de Sant Jordi a Vilafranca


Vilafranca del Penedès, 26 d’abril de 2014

Diada de Sant Jordi a Vilafranca

Colles:

  • Colla Jove de Vilafranca, camisa blau cel
  • Castellers del Serrallo, camisa blau marí
  • Castellers del Riberal, camisa verd clar
  • Xics de Granollers

Els Xics tornem a fer història descarregant el tres de vuit més matiner 

Castells:

  • Colla Jove de Vilafranca: p4, 3/7, 5/6id, 2/6, 4/6n, p5id, p5id i p5 de comiat
  • Castellers del Serrallo: p4, 4/7, 4/7a, 3/7, 476a,  2 p4 de comiat
  • Castellers del Riberal: p4, 3/6, 2/6, 4/6ni i  p5 de comiat
  • Xics de Granollers: 3 p4, 2/7, 3/8, 5/7 i p5 de comiat

pd4 d’inici de les quatre colles

Tercera actuació de la temporada, i resultats i imatge immillorable. Descarreguem el primer castell de vuit que ha vist la capital castellera aquest any del Penedès. Una actuació de dissabte a la tarda, amb tres colles més, que hem sabut aprofitar per descarregar el primer i més matiner de la història, tres de vuit.

L’espai potser no el més adequat però com sempre ens adaptem a tot, sortim de la plaça amb un magnífic paper i molt bones sensacions tant per repetir la torre de set, com per la certa facilitat amb que hem descarregat el tres de vuit.

Foto de les quatre colles abans de començar l’actuació

Hem iniciat l’actuació fent tres pilars de quatre (després de la foto de rigor) davant el monument  als castellers. Forces camises granes, i un bon cordó per plantejar-nos des d’inici ja la torre de set. La segona ha millorat la primera, els segons han mantingut la mida tota l’estona fent un molt bon treball. I aquest cop, els terços no s’han obert tant i per tant han controlat més el castell en tot moment. En els pisos superiors treball impecable. A l’igual que en la primera torre s’han sentit els crits d’un pis més…

2d7 dels Xics

En la segona ronda hem encarat l’objectiu ambiciós de descarregar el primer tres de vuit de la temporada. Ja en els darrers assajos aquest castelll ha presentat garanties per descarregar-se, tot i així, divendres passat la pinya no es va acabar de lligar del tot bé, i això podria haver fet dubtar a l’equip tècnic en la descisió d’apostar per aquest castell. Després de desmuntar un primer cop la pinya, un cop les mides han sigut les bones, el castell ha anat amunt amb un cert nerviosisme controlat. Un cop la canalla ha sigut a dalt, només en el pas de l’enxaneta hi ha hagut un petit sotrac. Recordar que allà dalt, s’hi estrenava un pom gairebé sencer, el seu treball molt depurat. Alegria desfermada a la “plaça”, a part de fer història (la nostra) per haver descarregat el tres de vuit més matiner, ha sigut un pas més per avançar en la direcció de fer una altra bona temporada.

3d8 dels Xics (3d8 més matiner de la història i també castell de 8 més matiner de la història

Per tancar, un cinc de set, sense misteri, amb els mateixos problemes de distàncies entre tres i torre, i ja amb ganes de veure aquest castell amb quarts i quints, i começar a sommiar una mica més. El pilar de cinc anecdòtic, i també amb ganes de veure un altre pilar de cinc…diferent.

5d7 dels Xics

Si nosaltres vam portar els vuit pisos a Vilafranca, la resta de colles hi va posar certa emoció a la diada. La jova Colla Jove de Vilafranca en el seu quart any de vida va fer un tres de set com a màxim castell, i a destacar els dos intents desmuntats de pilar de cinc amb una alineació que semblava de pilar de sis. Els del Serrallo (barri marítim de Tarragona) van protagonitzar el castell més aplaudit amb un quatre de set amb l’agulla que ens ha fet patir fins al final. I dels Castellers del Riberal destacar el seu esforç per desplaçar-se des de tant lluny. Tot i no ser molts efectius han fet una meritòria torre de sis o un pilar de cinc.

pd5 dels Xics

Entre el públic de la “plaça” hi havia ben avitllats membres tant dels Xicots de Vilafranca, com dels Castellers de Vilafranca, encuriosits en veure què pot fer la tercera colla de la vila, ben avitllats no fos cas que no se sapigués a quina colla pertany cadascú…i com ens agraden els símbols, i ser reconeguts en un col·lectiu. No hi doneu voltes, és només una curiositat.

Celebració dels Xics després de descarregar el primer 3d8 de la temporada.

Veient aquesta actuació sembla que encarem una temporada històrica, i no vull posar deures, ni pressió. De moment gaudim de tot plegat i seguim treballant, sobretot per portar properament el quatre de vuit a plaça. Treballar per incorporar canalla (aquesta actuació només hem pogut veure una enxaneta en acció). Treballar per millorar tècnicament el tronc. Treballar per ser més eficients a les pinyes. En definitiva, tot això només ha fet més que començar.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: