Crònica de l’actuació de Festa Major de la Sagrada Família


Sagrada Família (Barcelona), 4 de maig de 2014

Actuació de la Festa Major de la Sagrada Família

Colles:

  • Castellers de la Sagrada Família, camisa verda
  • Minyons de Terrassa, camisa malva
  • Xics de Granollers

Els Xics descarreguem el quatre de vuit davant la Sagrada Família, i ens apuntem una altra jornada memorable.

Castells:

  • Castellers de la Sagrada Família: 3/7aps, 5/7, 4/7a, p5 i p5aps de comiat
  • Minyons de Terrassa: 2/8f, 4/8ai, 3/8, 5/8 i p6 de comiat
  • Xics de Granollers: 2/7, 4/8, 5/7 i vano de p5 de comiat

Al costat de la monumental Sagrada Família hem descarregat el primer quatre de vuit de la temporada. I amb aquest quatre ja hem aconseguit descarregar tota la gama de castells de vuit que l’any passat. Un pas més per encarar nous reptes, un pas més per confirmar el nivell tècnic que estem assolint, i en definitiva un pas més per començar a somiar.

2d7 davant la Sagrada Família

Així doncs, un cop ens hem pogut ubicar entre turistes, gegants, parades i tanques de l’ajuntament, en la primera ronda hem descarregat la tercera torre de set de la temporada. Pas a pas, aquesta torre comença a tenir pocs secrets, cal doncs prendre la decisió de quin serà el moment per veure a plaça els canvis que s’estan assajant potser ja més encarats a una torre folrada. Ara bé, no ens oblidem que la torre de set és un castell que demana constància, i regularitat.

4d8 davant la Sagrada Família

A priori, semblava que no podríem portar un castell de vuit a la Sagrada Família, però finalment hem pogut reunir prou camises per tancar una pinya raonable per intentar el primer quatre de vuit de la temporada. Aquest castell als assajos s’havia treballat força, amb garanties però amb esforç. Però en general ha sorprès amb la certa facilitat amb que l’hem descarregat. Una pinya serena i concentrada i la canalla ràpida, han fet que el tronc (part que podia presentar més problemes) hagi treballat amb més facilitat del què s’esperaven. Tot i això, el castell ha patit una rebrincada a la sortida dels quints fruit més de la falta de concentració que no pas d’altra cosa. 

5d7 davant la Sagrada Família

En la darrera ronda, hem descarregat un altre cinc de set, aquest cop ja amb quarts i quints. No ha sigut un castell maco. Les mides estranyes, sobretot a la part de la torre. La plena i la buida s’han tancat una mica, i ha fet que la quart de la buida treballés incòmode. L’estructura de la torre te una aparença una mica descompensada, allà és on es troben els terços més petits treballant amb els quints més grans. En definitiva, un castell treballat.

Per tancar, un vano de pilar de cinc, amb la pinya una mica minsa, però descarregat sense més problemes.

De les altres dues colles, destacar el bon inici de temporada dels Minyons de Terrassa, que han portat a la Sagrada Família la mateixa actuació que van fer per Sant Jordi, tot i que amb el petit entrebanc de no poder descarregar el quatre de vuit amb l’agulla. Els amfitrions han portat a plaça castells de set i mig, destacar el tres de set aixecat per sota, molt aplaudit pel públic. En aquesta actuació han aconseguit la seva aleta número mil.

Un cop tenim ja tenim al sac la torre de set, el tres i el quatre de vuit al sac, a part d’intentar descarregar-los en el màxim de places possibles cal acabar de polir els detalls que faran que aquests castells acabin d’agafar bona forma i més solidesa. 

D’altra banda no cal obsessionar-se en quants castells de vuit descarreguem aquest principi de temporada, sinó com els descarreguem. Cal obsessionar-se en ajustar el model d’assaig als nous reptes, en no oblidar que els castells son vius i necessiten dels canvis per avançar.

Primer 4d8 de la temporada

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: