La Colla Vella reconeix Eloi Miralles amb el Premi Isidre de Rabassó


El vilafranquí Eloi Miralles ha estat el guardonat amb el Premi Isidre de Rabassó d’Identitat Castellera que per primera vegada ha convocat la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Amb aquest premi, l’entitat vol reconèixer aquells treballs, persones o institucions “que vetllin pel sentit genuí dels Xiquets de Valls, ajudant a la conservació de l’essència castellera i promovent els trets identitaris i culturals dels castells vallencs”. L’entrega del premi es farà el proper 31 de maig, en el marc de la 31a Nit de Premis de la Ciutat de Valls, a la qual la Colla Vella participa per primera vegada com a entitat convocant.

L’autor del llibre, Eloi Miralles, amb una de les imatges que formen part del primer volum de la història dels Castellers de Vilafranca. (Fotografia: festadirecte!cat)

Eloi Miralles i Figueres, casteller en actiu dels Castellers de Vilafranca i folklorista, ha fet d’informador en diverses publicacions durant molts anys. La colla vallenca l’ha reconegut per la seva trajectòria i, en especial, per l’autoria del llibre Castellers de Vilafranca. Volum I. En aquest llibre sobre els primers anys d’existència de la colla, hi té un pes important la presència dels Xiquets de Valls i la història de la relació de la Colla Vella amb Vilafranca.

Eloi Miralles, al peu del monument als Castells. (Fotografia: Tornaveu.cat)

Aprofitant la presentació del premi, la Colla Vella ha fet públic el cartell de la Diada de Sant Isidre, que es durà a terme el proper 17 de maig a Valls, una diada dedicada al patró dels pagesos i que comptarà amb els Xiquets de Reus i els Xiquets de Tarragona com a colles convidades.

Font: CCCC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: