Els Xiquets de Hangzhou tenen opcions de participar al Concurs de Castells


La possibilitat que els Xiquets de Hangzhou, l’única colla castellera amb seu a la Xina, puguin participar aquest any al Concurs de Castells ha despertat l’interès del món casteller. La notícia, basada en les declaracions de la formació asiàtica alteaser del documental Qian’s obsession, de la productora La Lupa Produccions, ja ha generat reaccions.

Si bé l’organització del Concurs de Castells no s’ha volgut pronunciar oficialment a l’espera de la reunió que mantindrà amb la productora, Josep Bargalló, comissionat de la Biennal de Castells, reconeix, a nivell personal, que és una “possibilitat interessant i que podria afegir força a la repercussió global del fet casteller”. Tot i així, Bargalló ha volgut aclarir que “el Concurs no pot donar, ni ha de donar, l’esquena a la realitat del món casteller” i, en aquest sentit, ha considerat que “no seria partidari que, en cap cas, participés en el Concurs una colla que no hagi estat acceptada en el si de la Coordinadora”. El Comissionat de la Biennal ha avaluat com a “atractiva i interessant” la presència de qualsevol colla internacional al concurs tot i que no ha aclarit el tipus d’encaix.

La possibilitat que per primer cop una colla de fora del país participi al Concurs obre molts interrogants. D’una banda, l’accés a la competició està supeditat a l’anomenat Rànquing Estrella, que utilitza la base de dades de la Coordinadora per valorar les millors colles. La Coordinadora només comptabilitza els castells fets per les colles associades i això exclouria formacions com els Castellers de Lo Prado (Xile), que ja han descarregat castells de set pisos, o els mateixos Xiquets de Hangzhou (Xina), que es proposen descarregar el tres de vuit abans del mes d’octubre.

Pep Ribes, cronista casteller, diu al diari ARA que “caldria preguntar-se si els xilens algun cop van tenir també alguna possibilitat de venir”. Segons Ribes, “caldrà resoldre qui pagaria l’atenció mèdica”, ja que les colles que no són de la Coordinadora no tenen la mateixa assegurança. El món casteller desprèn il·lusió davant aquesta possibilitat. Tot i així, Aina Mallol, cap de colla dels Xicots de Vilafranca, reconeix que “serien uns durs rivals” per les “òptimes característiques físiques” dels castellers xinesos.

Totes les fotografies: Xiquets de Hangzhou

Font: diari ARA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: