Els Nyerros expliquen les posicions d’una pinya


Els Nyerros de la Plana publiquen al seu blog dos pòsters que serveixen per explicar les posicions dels diferents membres de la pinya d’un castell. La colla de la camisa gris boira ha separat les posicions dels castells convencionals de les dels aixecats per sota.

Si bé la pròpia colla reconeix en la publicació que cada formació pot tenir variacions respecte la manera de treballar les diferents posicions de la pinya, el seu document pot servir als nouvinguts al món casteller ja que recrea el sistema dels Nyerros d’una manera fidel i amb tot luxe de detalls i explicacions.

En el pòster dedicat a les pinyes convencionals, els Nyerros tracten una a una les posicions del baix, el contrafort, les crosses, l’agulla, el primeres mans, les posicions de laterals, els vents, els taps i fins i tot els tapa-taps que fan servir per cobrir els espais lliures entre rengles. La il·lustració recrea el nucli del castell i també inclou una pinya de torre.

Potser les posicions més complicades d’explicar són les dels castells aixecats per sota i és per això que els Nyerros han volgut fer-ho de manera diferenciada explicant les funcions de cada membre de la pinya. En aquest segon document busquen les similituds i diferències entre les pinyes d’un tres i d’un tres aixecat per sota.

Font: Portal Casteller de La Vanguardia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: