Els premis de fotografia i canalla de la Nit de Castells 2015 obren la convocatòria


La novena edició de la Nit de Castells, que se celebrarà a Valls el gener vinent organitzada per l’Ajuntament de Valls i la Revista Castells, ja comença a caminar. Els dos premis de participació oberta han obert la seva convocatòria: el premi Aleta, concedit a un projecte de canalla d’una colla castellera, i el concurs de fotografia castellera, que enguany té dues modalitats, professional i popular.

El nou format de la Nit de Castells estrenat en la passada vuitena edició (celebrada l’1 de febrer al Centre Cultural de Valls) va ampliar el catàleg de premis fins a vuit, enlloc dels tres anteriors. Entre aquests vuit premis, dos són de convocatòria oberta i, per aquest motiu, l’organització ha optat per a fer-los públics ara, en plena temporada, per facilitar als respectius participants la seva planificació. La resta de premis de la Nit de Castells són: Trajectòria, Iniciativa social de foment dels castells, Ambaixador, Plaça de la temporada, Colla de la temporada (que no sigui de gamma extra) i Moment casteller de l’any. L’organització anunciarà en les properes setmanes un nou premi, que completarà la llista.

Premiats de la vuitena Nit de Castells. Fotografia: Vicenç Garcia

El premi Aleta està concedit per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i reconeix una iniciativa desenvolupada per una colla durant l’any 2014 en la formació de la seva canalla, sigui en l’àmbit social, tècnic, relacional, educatiu, psicològic o de prevenció. Al premi hi poden optar totes les colles castelleres, que presentin el projecte segons les bases de la convocatòria.

El premi de fotografia –patrocinat de nou per Repsol– afegeix enguany la modalitat professional a la popular, amb un primer i un segon premi en cada cas. A la categoria professional hi poden participar els autors que acreditin la seva condició de fotògrafs professionals amb imatges castelleres de la temporada 2014 publicades en un mitjà imprès o digital o presentades a una exposició o mostra cultural i artística. Un jurat format per professionals de la fotografia, el periodisme i persones representatives del món casteller triarà el primer premi (dotat de 1.000 euros) i el segon (500 euros).

La categoria popular, per la seva part, serà oberta a tothom. Els participants hauran de penjar les seves fotografies –corresponents a una actuació del 2014– en una aplicació específica a la pàgina de Facebook de la Revista Castells. Les dues imatges més votades entre tots els usuaris de Facebook rebran 300 i 200 euros, respectivament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: