Els castells no aconsegueixen deslligar-se de la política


El fet casteller està experimentant un creixement constant. Si bé durant molts anys aquesta tradició havia defugit d’un posicionament polític concret, el seu potencial estètic i el seu simbolisme la ha convertit en un reclam atractiu per a les diferents faccions polítiques del país. La participació d’un gran nombre de colles castelleres en actes en favor de l’autodeterminació les ha dotat d’un simbolisme que algunes agrupacions han volgut aprofitar en el seu benefici. Durant els darrers dies una imatge dels Castellers de Vilafranca s’ha fet servir per il·lustrar una crida a la unió de les Noves Generacions del PP a la província de Lleida; mentre que els castells dels Moixiganguers d’Igualada han estat definits com a “símbol de la identitat catalana i de la reivindicació soberanista” per la xarxa Independentistak en la festa de la Independentzia Eguna a la localitat de Leitza en la que es va desplegar una estelada de grans dimensions.

L’Ajuntament de Leitza penja una estelada de grans dimensions en els actes de la Independentzia Eguna. Fotografia: Moixiganguers d’Igualada

El PP reclama els castells per a la unitat

Dissabte al matí, el perfil oficial de Twitter de les Noves Generacions del PP de la província de Lleida va publicar una imatge en la que utilitzava un castell dels Castellers de Vilafranca, un dos de vuit sense folre a la plaça de la Vila de Vilafranca, per reclamar l’unitat d’Espanya. En la imatge, retallada seguint la silueta de Catalunya, i amb una bandera espanyola a la part superior esquerre, es podia llegir el lema “Por ese sentimiento de pasión al ver a los Castellers, #megustaCataluña”. Els Castellers de Vilafranca no van trigar a deslligar-se de l’acció en un comunicat al seu perfil oficial de Twitter en el que comunicaven que “la colla no té res a veure amb la imatge apareguda a @NNGGLleida i no han demanat permís per fer servir la nostra imatge”. La fotografia ver esborrada de les xarxes socials.

Les Noves Generacions del PP promouen la campanya #megustaCataluña. Fotografia: @NNGGLleida

Llegeix més a Portal castellers de La Vanguardia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: