Sabadell viu una festa major de gamma extra


Els Minyons de Terrassa comencen el tram final de la temporada com van acabar l’anterior, descarregant castells de gamma extra amb solvència i aprofitant cada gran cita per mostrar les seves millors construccions. La plaça de Sant Roc de Sabadell va vibrar aquest diumenge gràcies a l’espectacularitat del dos de nou amb folre i manilles descarregat per la colla malva, si bé la cita va concentrar quatre grans formacions que van completar una exhibició destacable.

2d9fm dels Minyons (Sabadell, 07/09/2014) Fotografia: @Minyons

Molt sovint el calendari d’una colla pot ser clau en la preparació de la seva temporada. Però les grans actuacions, sobretot a la zona nova dels castells, no apareixen de manera espontània. Els Castellers de Sabadell s’han sabut acompanyar sempre de grans formacions, i el seu vintè aniversari ha sigut el detonant clau per situar la diada de festa major en un lloc de privilegi del calendari casteller. Sabadell ha sabut buscar tres formacions pròximes i de gran nivell i ha aprofitat l’exclusió dels Minyons de Terrassa de la diada de Sant Fèlix, que han apostat amb convicció per aquesta actuació. L’han fet gran mediàticament, i han sortejat l’ordre d’actuació en públic. Ara caldrà mimar-ne el resultat per consolidar la primera gran cita de la represa castellera després de les vacances d’estiu.

5d8 dels Castellers de Barcelona (Sabadell, 07/09/2014). Fotografia: Natàlia Mocholí

Els Minyons van acceptar diumenge el seu paper de colla capdavantera i van atacar d’inici el dos de nou emmanillat. El castell es va mostrar molt ferm en la seva base, i aquesta va ser la clau per completar el repte amb èxit. El folre i les manilles van aturar tots els moviments per la part baixa i van permetre treballar amb comoditat dues fortes sacsejades, que en cap moment van fer-lo perillar. Amb el gamma extra al sarró, els malves van punxar al segon torn. El seu quatre de nou amb folre va alçar-se tremolós, i va acabar cedint després de l’aleta, quan iniciaven el descens. Van refer-se a tercera ronda descarregant sense problemes un gran tres de nou amb folre.

2d8f dels Saballuts (Sabadell, 07/09/2014). Fotografia: Castellers de Sabadell

Els Capgrossos de Mataró van iniciar bé l’últim tram de la temporada. Van descarregar el quatre de nou folrat i el van acompanyar del dos de vuit i el set de vuit. No van tenir tanta sort els Castellers de Barcelona, que, tot i mostrar-se combatius, van veure com el seu tres de nou folrat feia llenya a segona ronda. Els barcelonins van descarregar un ferm cinc de vuit al primer torn i van refer-se de la caiguda amb el tres de vuit i el quatre de vuit amb el pilar. Els Saballuts van descarregar el cinc de vuit i van estrenar el dos folrat, però van haver de desmuntar el primer intent de tres de nou amb folre, ja que una de les rengles va girar prematurament. Van descarregar un apamat tres de vuit per acabar la seva actuació.

Font: diari ARA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: