La Mercè innova l’espectacle casteller


La diada castellera de colles convidades de la Mercè ha demostrat, un cop més, que encara hi ha molt de camí per recórrer en el món de les torres humanes. Els Castellers de Vilafranca van destacar en executar un nou de vuit amb tres enxanetes i un total de cinc aletes, i, en l’aspecte organitzatiu, l’Ajuntament de Barcelona va anar un pas més enllà posant en marxa un dispositiu de mobilitat modern i funcional. La innovació no està renyida amb l’espectacle: la jornada no se’n va ressentir i va tornar a sumar tres estructures de gamma extra.

Si ja es fa complicat explicar com és i com es porta a terme un castell de la complexitat del nou de vuit, la nova invenció dels Castellers de Vilafranca rebla el clau afegint-hi un punt de dificultat extra. El nou és un castell compost d’una estructura central de tres, i tres torres adossades a cada una de les rengles del castell. Al capdamunt de cada torre s’alça un pom de dalt compost per dos dosos i un acotxador, i cada colla decideix si el corona amb tres enxanetes o amb un. Després de polèmiques sobre la dificultat d’aquesta construcció, els Castellers de Vilafranca han afegit llenya al foc en completar-lo diumenge amb tres enxanetes i un total de cinc aletes, combinant l’execució d’un i altre castell. La colla va arrodonir la seva actuació amb una altra invenció, el tres de nou amb folre i agulla, i amb el quatre de nou folrat. Van descartar el pilar de vuit emmanillat i van optar pel de set pisos.

Un dispositiu especial de mobilitat va servir perquè la plaça Sant Jaume funcionés com un pulmó al mig de la ciutat, que s’inflava durant cada una de les rondes castelleres i es desinflava al final de cada torn. L’anunci des de megafonia que les vies habilitades com a sortida quedaven obertes servia per renovar l’aire i els espectadors de manera continuada.

2d9fm dels Minyons (Barcelona, 21/09/2014) Fotografia: @Minyons

Els Minyons de Terrassa van descarregar un impecable dos de nou emmanillat en el primer torn i van apuntar-se una actuació rodona en descarregar de manera elegant tant el tres com el quatre de nou folrats. No van tenir tanta sort els Castellers de Barcelona, que, si bé van descarregar el primer quatre de nou amb folre de l’any al primer torn, van patir tres llenyes consecutives. Tant el tres de nou amb folre com el quatre de vuit amb agulla van cedir després de l’aleta, però aquest últim es va començar a desmuntar abans d’hora i va quedar només en intent. El seu pilar de sis va completar-se amb comoditat, però també va caure quan el començaven a desmuntar.

4d9f dels Castellers de Barcelona (21/09/2014) Fotografia: @bcncultura

Font: diari ARA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: