Les colles tindran un temps màxim de temps per iniciar els seus castells


El Jurat del XXV Concurs de Castells de Tarragona, reunit aquest dijous 25 de setembre, va acordar l’establiment d’uns temps concrets per a l’inici dels castells que les colles poden executar en solitari. La decisió ha estat presa recollint la voluntat de l’organització d’agilitar al màxim el desenvolupament del certamen. En aquest sentit, les pautes aplicades pel Jurat corresponen a la lògica establerta en les actuacions i tenen com a finalitat evitar que es produeixin endarreriments injustificats.

Les colles disposaran de quatre temps diferents per a muntar els seus castells, en funció de la seva complexitat:

  • 10 minuts per executar el 7 de 7, 5 de 7a, 3 de 7 ps, 9 de 7, 2 de 7, 4 de 8, p de 6 i 3 de 8
  • 15 minuts per executar els castells següents: el 7 de 8, 2 de 8 f, pilar de 7 f, 2 de 8 f,, 5 de 8, 4 de 8 a, 3 de 8 a, 5 de 8 a, 4 de 9 f, 3 de 9 f, 9 de 8 i 3 de 8 ps
  • 20 minuts per executar els castells següents: 7 de 9 f, 5 de 9 f, 4 de 9 fa, 3 de 9 fa, 5 de 9 fa, 4 de 9 sf, 2 de 8 sf, 9 de 9 f, 2 de 9 sm, 3 de 9 sf,
  • 25 minuts per executar els castells següents: 2 de 9 fm, p de 8 fm, 3 de 10 fm, 4 de 10 fm i p de 9 fmp
  • En aquests períodes de temps estan inclosos també el peu desmuntat que poden realitzar les colles en cada cas. És a dir, que els temps marcats són per a la totalitat de la ronda. El rellotge començarà a marcar a partir que el presentador del Concurs anunciï a les colles que poden muntar el seu castell i finalitzarà en el moment que tots els segons es col·loquin al seu lloc.

Les construccions puntuades per sota del 7 de 7 no formen part d’aquests temps, ja que sempre estaran incloses en ronda conjunta.

El Jurat del Concurs de Castells ja va prendre un acord similar en les dues darreres edicions. En aquesta ocasió s’han inclòs els castells que en la jornada de Torredembarra es poden efectuar en solitari.

El Jurat està presidit per Pere Ferrando i sis persones més proposades per les sis primeres colles en la classificació del Concurs de 2012: Eloi Miralles (a proposta dels Castellers de Vilafranca), Francesc Sánchez (a proposta de la Colla Joves Xiquets de Valls), Joan Vilaró (a proposta de la Colla Vella dels Xiquets de Valls), Màrius Castellví (a proposta de la Colla Jove Xiquets de Taragona), Josep Antoni Falcato (a proposta dels Capgrossos de Mataró) i Àngel Conesa (a proposta dels Xiquets de Tarragona).

Font: Concurs de castells

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: