El Concurs, aparador de Tarragona i del món casteller arreu del món


La Tarraco Arena Plaça va viure ahir no només el millor Concurs de Castells de la història pel que fa les construccions que s’hi van veure, sinó que també va ser el més seguit a través dels mitjans de comunicació a Catalunya, a l’Estat i, fins i tot, a diferents mitjans del món.

Intent desmuntat de 4d9net de la Joves (XXV Concurs de Castells, 05/10/2014) Fotografia: The Wall Street Journal

El XXV Concurs de Castells ha estat un dels temes destacats del cap de setmana als mitjans catalans i de l’Estat espanyol, confirmant el certamen tarragoní com el principal aparador del món casteller. El Concurs ha estat avui imatge de portada als principals diaris editats a Catalunya i també és notícia a les edicions en paper de rotatius com El País, ABC, La Razón o 20 Minutos.

2d8net carregat de la Colla Vella (XXV Concurs de Castells, 05/10/2014) Fotografia: Albert Gea/Reuters/The Guardian

Gairebé tot Catalunya va poder seguir íntegrament les dues jornades del Concurs gràcies a la transmissió de la Xarxa i Tac12, amb una audiència potencial de milers de persones. El resum de 90 minuts que va oferir Televisió de Catalunya ahir al vespre va ser vist per 179.000 espectadors i un 7% del share, xifra gairebé dos punts superiors a la de fa dos anys.

3d10fm carregat de la Colla Vella (XXV Concurs de Castells, 05/10/2014) Fotografia: Jaume Sellart/EPA/The Guardian

La presència de fotògrafs d’agències internacionals com Associated Press, France Press, Reuters o Getty Images també han permès que el Concurs, els castells i Tarragona arribin a les edicions digitals de mitjans com The Wall Street Journal, Índia Times, el britànic The Guardian, el Otago Daily Times de Nova Zelanda, el Palm Beach Post de Florida (Estats Units), el digital nord-americà MIC o Yahoo News, entre molts d’altres.

2d8f carregat dels Sagals d’Osona (XXV Concurs de Castells, 04/10/2014) Fotografia: Emilio Morenatti/Associated Press/Palm Beach Post

A banda, a les properes setmanes cal esperar l’emissió dels reportatges que van rodar aquest cap de setmana la productora austríaca West4Media, la televisió estatal japonesa NHK o la britànica BBC (emissió prevista a finals de 2015, dins de la sèrie documetnal Forces of nature), entre d’altres.

3d10fm carregat de la Jove de Tarragona(XXV Concurs de Castells, 05/10/2014) Fotografia: Alex Caparros/Getty Images/MIC

Pel que fa a les ràdios, Rac1 va retransmetre quatre hores de la jornada d’ahir diumenge, mentre que Catalunya Ràdio i Catalunya Informació va oferir connexions constants a la seva programació, cobertura similar a la de Ràdio Nacional d’Espanya. Nombroses emissores locals  com Tarragona Ràdio, Ràdio Valls, Ràdio Vilafranca, Penedès FM o Ràdio Cardedeu també van retransmetre en directe el certamen.

Intent de 2d9fm dels Borinots (XXV Concurs de Castells, 05/10/2014) Fotografia: Albert Gea/Reuters/, entre molts d’altres.

Altres dades d’interès:

  • Durant les tres jornades del Concurs, la pàgina web oficial ha rebut un total de 36.934, desglossades de manera següent: 2.679 el diumenge 28 de setembre, 8.692 el dissabte 4 d’octubre i 25.563 el diumenge 5 d’octubre (amb puntes de fins a 900 usuaris connectat simultàniament, com per exemple en el moment en què la Jove de Tarragona carregava el 3de10 amb folre i manilles). Aproximadament un 6% del total d’aquestes visites provenen de l’estranger. En l’edició de 2012, el mateix web va registrar 27.456 visites.
  • L’aplicació per a dispositius mòbils del Concurs de Castells va registrar 5.245 visites durant aquest cap de setmana.
  • Tarragona Cultura va convidar per a l’esdeveniment 13 instagramers les fotografies dels quals ja han rebut més de 33.434 ‘likes’.
  • Fins a aquest moment el concurs fotogràfic #FandelConcurs compta amb 2.970 imatges publicades a Instagram.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: