El projecte audiovisual Castelloscopi busca finançament a Verkami


El Castelloscopi, un projecte innovador que combina l’audiovisual, l’art i els elements pedagògics, tot aplicat al món casteller, ha iniciat un període de recerca de suports econòmics mitjançant una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami. Tothom pot fer les seves aportacions a partir d’aquest dimecres a les sis de la tarda. El “Castelloscopi” és un projecte per a fer difusió i pedagogia del fet casteller, dels seus valors, i de la seva riquesa humana, impulsat pels Castellers del Poble Sec i compta amb el suprot de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va acordar, en la passada reunió de la seva junta directiva, donar suport al projecte “Castelloscopi”. Les característiques innovadores del projecte com a element difusor del fet casteller, així com la seva voluntat de tenir un abast global i no només d’una colla, han sigut els motius de pes per implicar-se en el projecte i col·laborar amb els Castellers del Poble Sec, la colla impulsora. Per altra banda, la colla tenia clar des d’un primer moment que el suport de la CCCC era clau per a l’èxit d’un repte com el del Castelloscopi. Per tres motius. En primer lloc, per complir amb tots els criteris de seguretat que marca la CCCC. És per aquest motiu que el primer que va fer la colla barcelonina va ser demanar assessorament de la direcció científica mèdica de la CCCC i la seva validació en relació a les ulleres gravadores que han estat fent servir durant tota la temporada. En segon lloc, per a la construcció del Castelloscopi. La col·laboració de la CCCC també inclou implicació en la difusió del projecte de micromecenatge que ha de sufragar els costos inicials. I, finalment, per a poder dur el Castelloscopi pel territori oferint-lo a altres colles un cop ja estigui enllestit, previst pel març de l’any vinent.

Però què és el Castelloscopi?

El Castelloscopi és una estructura vertical en forma de castell humà, d’uns 2,5 metres d’alçada i 3 d’amplada, on els castellers són substituïts per pantalles planes. A les pantalles s’hi pot veure un pla subjectiu (el que correspon a la mirada humana) del casteller segons la posició que ocupi al castell (pom de dalt, tronc o pinya). Algunes d’aquestes posicions són invisibles a les gravacions de castells habituals degut a que queden amagades al cor de la pinya: crossa, baix, contrafort, agulla, primeres mans, vent, lateral, etc). Són posicions, a més, força desconegudes pel públic no casteller.


Als monitors, com a part de la gravació, el protagonista es presenta a càmera. En aquest moment apareixerà en pantalla informació personal d’aquesta persona, permetent a l’espectador entendre la gran diversitat de persones -de totes les edats, pesos, alçades, orígens, classes socials,..- que fan possible una colla castellera. És a partir d’aquesta informació que arrenca el taller pedagògic que dóna valor afegir al Castelloscopi. I és que s’ha dissenyat el Castelloscopi de tal manera que sigui desmuntable i transportable en una furgoneta domèstica, essent així possible la seva exhibició i la realització del taller a escoles, instituts, locals de colles castelleres, i entitats de tot el país.

Font: Diari Casteller

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: