Arquitectura i Castells (Humans)


La Delegació del Bages-Berguedà i la colla castellera Tirallongues de Manresa organitza aquesta xerrada, enfocada, d’una banda, a arquitectes que vulguin conèixer més a fons l’activitat de realitzar construccions únicament amb éssers humans i, de l’altra, a castellers que vulguin veure la relació dels castells amb algunes lleis bàsiques de l’arquitectura.

Poster

L’arquitecte Xavier Rius explicarà què són i quina estructura tenen els castells, les forces i dimensions que afecten un Castell i el seu entorn. Més concretament, s’anirà explicant per parts (Pom, Tronc, Pinya, etc.) fins arribar a conèixer l’efecte físic que suposa fer un Castell per a un cos humà (depenent de la seva posició, clar).

Es plantejaran també temes d’enginyeria humana, com la funció i metodologia de treball del folre i les manilles, i com aquests apareixen —des del punt de vista de la funció— també a l’arquitectura.

Finalment, es reflexionarà sobre l’estètica dels castells, els límits, les possibilitats que depara el futur, sempre d’una manera molt gràfica: dibuixos, gràfics, esquemes i maquetes reals, fets concretament per aquesta xerrada, per tocar i entendre com funcionen els Castells (humans). I ja posats, per veure també la vessant més humana, des del punt de vista constructiu, de l’arquitectura.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: