Els metges de Tarragona podran receptar els castells als seus pacients


Els metges i metgesses de Tarragona podran receptar a partir d’ara els castells perquè els pacients puguin construir noves relacions socials. Es tracta d’un projecte anomenat «prescripció social», que s’ha iniciat a Tarragona i a d’altres municipis més petits com Montcada i Reixac o Pineda de Mar. El programa està dirigit a persones amb depressió o ansietat lleu, persones que fan moltes visites al metge durant l’any i d’altres que es troben en risc d’aïllament social. Segons informa aquest dimarts el Diari de Tarragona, en aquest perfil hi trobem també gent amb algun tipus de discapacitat o immigrants que no tinguin una xarxa de relacions.

Un cop es detecti que el pacient tingui alguna d’aquestes característiques, es derivarà el cas al treballador social, que proposarà diverses activitats, entre elles els castells, ja que al projecte s’hi han adherit els Xiquets del Serrallo, els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que formen part d’aquesta oferta d’oci, esport o lleure que li permetin desenvolupar relacions socials. D’aquesta manera, participant dels castells i de les relacions socials que se’n deriven, el pacient matindrà una salut mental positiva.

Un assaig dels Xiquets de Tarragona Foto: elperiodico.cat

A Tarragona els centres d’atenció primària de Bonavista, Muralles, La Granja i Tàrraco formen part d’aquest projecte, que pretén canviar activitats socials per medicaments, en un proejcte pioner que es podria ampliar a tota Catalunya si els resultats són positius. Tot just d’aquí sis mesos s’avaluaran aquests resultats, tot i que ja hi ha experiències prèvies i amb resultats satisfactoris en d’altres indrets com Escòcia o Anglaterra.

Altres activitats que s’oferiran als pacients de Tarragona són la Creu Roja, Jocs del Mediterrani Tarragona 2017, Gent Gran Activa, Casal Cívic de Campclar, Ateneu Cultural de Dones de Campclar, Racing Club de Futbol Bonavista, Associació de Veïns Entrepins o Associació Balls a la Plaça.

Font: diari casteller

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: