La Base de dades castellera incorpora resultats des de l’any 1926


La Base de Dades Coordinadora – Jove de Tarragona (BDCJ) ja incorpora tots els resultats d’actuacions des del 1926 fins a l’actualitat, pràcticament 90 anys i més de 190.000 construccions consultables online per qualsevol aficionat o estudiós.

D’aquesta manera es culmina un projecte conjunt treballat des de fa anys per part de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que han presentat altres novetats de tipus tècnic a la base de dades pel que fa a les possibilitats de cerca.

Captura de pantalla 2014-12-07 a les 19.55.32

Sergi de los Ríos, president de la Jove, i Jordi Grau, membre de la junta de la CCCC, han explicat en la presentació com el març de 2010 les dues entitats van signar un acord de col·laboració per tal de permetre la consulta online a les bases de dades d’actuacions castelleres que tenien les dues entitats. Així, la de la Jove -iniciada el 1996- oferia dades fins la temporada 2006, mentre que la de la Coordinadora arrencava justament el 2007. Compartir les dades permetia completar la seqüència dels darrers vint anys. El projecte que ja havia iniciat la Jove, però, era encara més ambiciós: introduir els resultats de les actuacions fins el 1926, fita que ara s’ha aconseguit.

A banda de la incorporació de noves dades, les altres novetats de la BDCJ tenen a veure amb el sistema de cerca. D’una banda, s’ha incorporat un nou camp, “Nom de la diada”, que permet buscar directament 25 de les actuacions més importants de la temporada castellera, així com consultar-ne els resultats de diferents anys amb una sola cerca. D’altra banda, pel que fa al camp de cerca “colla”, a partir d’ara es poden seleccionar fins a cinc agrupacions diferents i d’aquesta manera sumar els resultats.

Font: Festa directe!cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: