Vilanova canvia el nom d’un militar en un carrer pel d’un casteller


El Ple de l’Ajuntament de Vilanova va aprovar canviar el nom de tres carrers de la ciutat. L’actual carrer del Duc de la Victòria passarà a dir-se d’Albert Salvany i Bertran, en homenatge a qui va ser cap de colla amb més història als Bordegassos de Vilanova, la colla de la capital del Garraf fundada el 1972. A més a més, amb el canvi,  Vilanova retira el nom d’un carrer a  un personatge que va ordenar bombardejar la població civil de Barcelona en 1842 , el general Espartero.

Albert Salvany ja té un carrer a Vilanova Foto: diari casteller

Salvany va dirigir els Bordegassos des de 1977 fins a la seva mort sobtada, a causa d’un infart, el dia de Nadal de 1989. Tot i haver assolit el primer 4 de 8 carregat de la colla el 1979, Salvany va dirigir els de la camisa groc terrós durant un dels períodes més complexos de la seva història, la que es coneix com a travessia del desert. La regressió dels Bordegassos durant els anys 80 és comandada, malgrat les dificultats, per un titànic Salvany que lidera l’agrupació en moments tan difícils i que toca fons el 1989, quan tan sols es supera un cop el 3 de 7, amb un 5 de 7 carregat. La mort de Salvany va arribar, doncs, en el moment de més incertesa dels Bordegassos de Vilanova que, malgrat tot, van saber-se imposar els anys següents, arribant a ser colla de 9 als 90.

A més a més, Vilanova també ha retirat el nom d’altres dos militars espanyols: el Marquès del Duero, Manuel Gutiérrez de la Concha, que va ser capità general de Catalunya durant la Segona Guerra Carlina; i el Duc d’Ahumada, que va ser fundador de la Guàrdia Civil. Els substituiran Lluís Maria Xirinacs i el geògraf local Albert Virella.

Font: diari casteller

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: