Es presenta l’acord de col·laboració entre la Colla Vella i la Universitat Rovira i Virgili en l’estudi dels Xiquets de Valls.


En el transcurs del Sopar de Germanor del passat dia 7 de desembre, es va presentar l’acord de col·laboració i recerca historiogràfica entre la Colla Vella i la URV. La Colla Vella ha volgut apostar per crear marcs d’estudi sobre la història dels Xiquets de Valls i de la mateixa Colla Vella, sotmesos al rigor científic i a la professionalitat acadèmica.

3 de 8 carregat 1952. Font: Colla Vella

És per aquest motiu que des de fa temps s’ha plantejat de fer-ho de la mà dels investigadors de la Universitat Rovira i Virgili. En aquesta línia, des de fa gairebé 4 anys un reduït grup de treball de la Colla Vella va establir contacte, i ha anat col·laborant amb un estudiant de doctorat de la URV que ha elaborat una magnífica Tesi Doctoral sobre la història dels Xiquets de Valls que en el moment de ser avaluada va tenir la màxima qualificació possible “Cum Laude”. Aquesta Tesi, titulada Els Xiquets de Valls durant el primer franquisme (1939-1960), ha estat elaborada pel Dr. Àlex Cervelló i dirigida pel prestigiós Catedràtic en Història Contemporània Dr. Josep Sànchez Cervelló. Avui, podem anunciar, amb satisfacció, que la Colla Vella ha arribat a un acord amb el Dr. Àlex Cervelló i amb la Universitat Rovira i Virgili, a través del qual la Colla Vella tindrà els drets d’explotació i d’edició sobre dita Tesi. Així que aquesta es convertirà, molt aviat, en un llibre sobre la Història de la Colla Vella en el període de referència.

No només això, sinó que aquest acord de col·laboració comportarà que en els propers anys es pugui anar treballant tots els períodes de la llarga història dels Xiquets, des dels orígens fins l’actualitat.

Font: Colla Vella

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: